Novice

Svetovalne urice: Ocenite svoje zanje tujih jezikov

Predstavili vam bomo metodo za samovrednotenje znanja tujih jezikov. Z njeno pomočjo boste bolj natančno opisali vaš nivo sporazumevanja v tujih jezikih. KDAJ: sreda, 7. 3. 2018, ob 15...

SOS pri moderni tehnologiji

Vas moderna tehnologija včasih spravlja ob pamet ? Se vam zdi, da se svet prehitro spreminja, vam pa se včasih zdi, da ga komaj dohajate.  Nudili vam bomo pomoč pri pametnih telefonih, ..

Zdravljenje z glino

Glina vsebuje veliko količino mineralov , ki so nujni za delovanje človeškega organizma (v montmorilonitnih glinah, na primer, lahko najdemo tudi do 75 različnih mineralov), kar morda lahk..

Barvanje velikonočnih jajčk na naraven način

Želite spoznati malo drugačen način barvanja velikonočnih jajčk ? Potem se nam pridružite na delavnici, kjer se bomo naučili, kako jih lahko pobarvamo na najbolj naraven način, ki pa je ..

Mediacija - način iskanja skupnih rešitev

MEDIACIJA  je način mirnega reševanja spornih vprašanj s pomočjo tretje osebe- mediatorja.   V različnih življenjskih situacijah prihaja do situacij, ko ne najdemo rešitve, ki bi bi..

Čakre in njihov vpliv na vsakdanje življenje

Čakra v sanskrtu pomeni kolo, vrtinec in se nanaša na 7 glavnih energijskih centrov iz katerih je naša zavest oziroma naš energijski sistem sestavljen. Te čakre oziroma e..

V kino po nova znanja

V kinodvorani Delavskega doma Trbovlje si boste lahko brezplačno ogledali  film z naslovom Družina . Po koncu pa bo sledil pogovor z Maticem Muncem na temo, ki je prikazana v filmu...

Spoznajmo se s Facebookom II.

Facebook nam omogoča navezovanje in razvijanje stikov s širokim krogom ljudi. Vendar bolj je družabno omrežje popularno, bolj se razvijajo tudi goljufije, ki to »povezovanje« in »druženje« ..

Tečaj pametnih telefonov

V marcu bo potekal 12-urni brezplačni tečaj pametnih telefonov . Na tečaju se boste naučili uporabljati določene aplikacije, Bluetootha in še mnogo več. Zato ste vljudno vablj..

Z malim princem skupaj na Facebook

Uporaba IKT postaja nuja ne samo na službenem področju ampak tudi v vsakdanjem življenju. Medgeneracijsko sodelovanje je stoletja veljalo za nekaj samo po sebi umevnega. Danes je situacija d..

Odkrijmo moč eteričnih olj

Zanimivo brezplačno predavanje vas bo popeljalo v svet eteričnih olj. Seznanili se boste z njihovimi vrstami, načini uporabe in kako lahko z njihovo uporabo poskrbimo zase in svoje najbljiž..

Izrazimo ljubezen z unikatno voščilnico

Če želite svojim bljižnjim podariti kaj iz srca in unikatnega za valentinovo, se nam pridružite na ustvarjalni delavnici, kjer bomo izdelovali zanimive voščilnice. KDAJ: ponedeljek, 12...

Tečaj slepega tipkanja

Za vse, ki se želite naučiti slepega tipkanja na računalniku smo v Večgeneracijskem centru Zasavje na Zasavski ljudski univerzi organizirali 15-urni brezplačni tečaj slepega tipkanja. S prid..

Družabni torki

Vsak torek od 9.00 do 12.00 se bomo v dnevni sobi Večgeneracijskega centra Zasavje na Zasavski ljudski univerzi družili ob družabnih igrah. Pridružite se nam tudi vi pri igranju enke, remija..

Postani prostovoljec

Akcija, ki smo jo naslovili »Podari uro – na dan, mesec ali leto«, je namenjena pridobivanju prostovoljcev, ki bodo starejšim, priseljencem, invalidom, osebam s posebnimi potrebami, mladim ..

Kulinarična delavnica z Mojco in Nejo

Posladkajmo se s sladkimi polmeseci in navihanimi kroglicami. KDAJ: sreda, 31.1.2018, ob 9.00 KJE: Zasavska ljudska univerza, Grajska 2, Zagorje Obvezne prijave ne telefonsko številko..

Naučimo se kitajsko - tečaj

30-urni tečaj kitajščine 15 srečanj po 2 uri KDAJ:začetek četrtek,   22.2.2018 od 17.00 do 19.00 KJE: Rudarski dom, Trg svobode 11, 1420 Trbovlje Tečaj je brezplačen. ..

Bazar

Če imate doma predmete, na katerih se nabira prah in jih ne potrebujete več, vas vljudno vabimo, da jih prinesete, v zameno pa lahko odnesete, kar vam je všeč. KDAJ: 22.1.2018 - 26.1.2018,..

Ure slovenske kulture (tečaj slovenščine za tujce)

Z novim letom se na Zasavski ljudski univerzi, Grajska 2, Zagorje, ponovno začenjajo Ure slovenske kulture za tujce. Namenjene so priseljencem, ki se želijo naučiti slovenskega jezika in k..

PREDAVANJE: Nad vzroke težav z dvigom življenjske energije

Se pogosto sprašujete, kako lahko dvignete nivo energije, da razrešite, kar vam ni všeč, da se stvari »postavijo na svoje mesto« (pa naj gre za slabše zdravje, fizično počutje, odnose, kari..

Družabni torki

Vsak torek se bomo v dnevni sobi na Zasavski ljudski univerzi družili ob družabnih igrah. Pridružite se nam tudi vi pri igranju enke, remija in iger, kot so človek ne jezi se, activity, scra..

Moj prijatelj na štirih tačkah (delavnica)

Marsikdo izmed nas je ponosen lastnik štirinožnega kosmatinca. V vsakdanjem življenju pa se pogosto srečujemo z različnimi situacijami, ob katerih ne vemo, kako reagirati. Rešitve na različ..

Usposabljanje za prostovoljce: timsko in projektno delo

Ti lahko narediš nekaj, česar jaz ne morem. Jaz lahko naredim nekaj, česar ti ne moreš. Skupaj pa lahko narediva zelo veliko. (mati Tereza)   Hej, prostovoljke in prostovoljci! ..

BODI EKO, USTVARI E-VOŠČILNICO Z DUŠANOM

KAJ?: Dandanes za izdelavo voščilnic ne potrebujemo papirja in okraskov , saj se lahko preprosto usedemo za računalnik in si izdelamo svojo digitalno različico. Naš prijatelj Dušan nas bo..

USTVARJALNI DECEMBRSKI PETKI: Unikatne voščilnice

KAJ?: V tokratnem ustvarjalnem decembrskem petku se bomo posedli za mizo in se skupaj lotili ustvarjanja unikatnih prazničnih voščilnic s katerimi boste lahko obdarili svoje najbližnje. ..

Kulinarična delavnica: PEKA BOŽIČNIH PIŠKOTOV

KAJ?: V tokratni kulinarični delavnici bomo pečico nastavili na 180°C, zamesili okusno in sladko maso ter spekli čisto prave b ožične piškote . Recept zaenkrat ostaja skrivnost, zato ne ..

ZAKLJUČEK ZA UDELEŽENCE

Ker smo bili v Večgeneracijskem centru Zasavje skozi celo leto izredno delavni in pridni smo za vse naše udeležence pripravili prav poseben zaključek. Družili se bomo ob klepetu, ustvarjanj..

USTVARJALNI DECEMBRSKI PETKI: Kapice za na smrečico

Letošnji decembrski petki bodo namenjeni ustvarjanju . Vsak teden bomo izdelovali različne okraske in adventne izdelke, ki bodo okrasili naše domove ter jih obdali s pridihom bele zime. ..

SOS ŠOLA

Stopili smo v  novo šolsko leto  in naši najmlajši imajo že prve vtise o počutju v šolskih klopeh in prve zadrege pri razumevanju snovi pri matematiki. Inž. Alenka Knez , upokojena učitel..

Vse življenje se učimo: osnove dela z računalnikom

V sodelovanju s Srednjo šolo Zagorje vas vabimo na brezplačne delavnice računalniškega opismenjevanja . Vsebino bomo prilagodili predznanju in željam udeležencev. Načrtujemo štiri srečanj..

Predavanje: Bachove esence

KAJ?: Dr. Bach je bil zdravnik, homeopat in bakteriolog, ki je razvil nov način zdravljenja – cvetno terapijo, ki se osredotoča na globlje vzroke bolezni, ne zgolj na njene simptome. Našel..

Bralna skupina

KAJ?: Ta mesec so zopet na vrsti knjigoljubi in ljubitelji pisane besede. Če ste eden izmed tistih, ki obožujete knjige ter dobro družbo, potem je pravi čas, da se pridružite. Skupina je v..

IZDELAJ SI UNIKATNI ADVENTNI VENČEK

KAJ?: Ob koncu novembra se bomo v Večgeneracijskem centru Zasavje učili izdelovati adventne venčke. BREZPLAČNA delavnica je namenjena sprostitvi in druženju, skupaj pa bomo ob enem sp..

Usposabljanje za prostovoljce: timsko in projektno delo

Ti lahko narediš nekaj, česar jaz ne morem. Jaz lahko naredim nekaj, česar ti ne moreš. Skupaj pa lahko narediva zelo veliko. (mati Tereza)   Hej, prostovoljke in prostovoljci! P..

Obnovitveni tečaj angleškega jezika

Si želite obnoviti znanje angleškega jezika? Razumete angleško, vendar vam je nerodno govoriti? Pridružite se nam na BREZPLAČNEM OBNOVITVENEM TEČAJU ANGLEŠKEGA JEZIKA, ki ga za vas pripravl..

Zaposlitev 101

Zaposlitveni klub za mlade Vabimo te, da se nam pridružiš v Zaposlitvenem klubu za mlade iskalce zaposlitve, kjer bomo  ob tedenskih srečanjih dopolnjevali naše kompetence, si širili soc..

ČUTIM - raziskujemo čustva. Delavnica za otroke in mlade.

Jeza, veselje, strah, presenečenje - vse to so čustva, ki jih doživljamo. Nekatera doživljamo raje, drugim bi se želeli izogniti. A čustva so neizpodbiten del našega življenja. Kako jih izra..

ČUTIM - moj osebni prostor. Delavnica za otroke in mlade.

Telo je ogrodje, ki nas drži pokonci in prenaša naokoli. V kakšni meri ga dejansko poznaš in kako ga ceniš? Ali veš do kam sega tvoj osebni prostor? Na delavnici bomo raziskovali odnos do s..

BAZAR

V Večgeneracijskem centru Zasavje bo  od   25. 9. 2017do 29. 9. 2017  nastanjen  BAZAR . Kaj to pomeni? To pomeni, da bo v dnevnem centru v Zagorju, na Zasavski ljudski univerzi, na Grajsk..

Izrezi si bučo in se pripravi na noč čarovnic

Ob koncu meseca oktobra se bomo v Večgeneracijskem centru Zasavje poigrali z noži in bučami. Razlog temu je seveda Noč čarovnic. Ta "čarovniški" praznik, ki je k nam prišel iz ZDA, bo poskrb..

Predavanje: Predstavitev zgodovine medijskih toplic in Valvasorjeve kapele

G. Marjan Klančnik, lokalni ljubiteljski zgodovinar in iskalec resnice, bo za nas pripravil prav posebno predavanje. Ob izzidu njegovega zbornika bo v Večgeneracijskem centru Zasavje potekal..

Delavnica pametnih telefonov

Tudi v jesen bomo v Večgeneracijskem centru Zasavje zakorakali z zelo popularno delavnico pametnih telefonov. Zavedamo se namreč, da dandanes veliko starejših ljudi uporablja pametne telefon..

Zajtrk posoških pastirjev

Zdrav zajtrk je eden izmed najpomembnejših obrokov v dnevu, zato Večgeneracijski center Zasavje za Vas pripravlja prav posebno kuharsko delavnico. Zajtrk posoških pastirjev bo poskrbel za va..

Ure za vzgojo

VEČGENERACIJSKI CENTER ZASAVJE V SODELOVANJU Z DRUŠTVO PRIJATELJEM MLADINE IN CENTROM ZA SOCIALNO DELO TRBOVLJE VABI NA: URE ZA VZGOJO  Ali znam postaviti meje svojemu otroku? ..

Mala šola Djotiša

  KAJ JE DJOTIŠ?   Osnovni pomen besede DJOTIŠ je svetloba, oz. ustvarjanje svetlobe (DJOTI – svetloba, IŠA – Bog, Stvarnik). Je več tisočletij staro znanje o naravnih ritmih, ki ga lahk..

Kulturnice za otroke

V preteklem šolskem letu je Večgeneracijski center Zasavje v sodelovanju z Osnovno šolo Trbovlje izvedel program »Kulturnice za otroke«, kjer so učenci od 1. do 9. razreda prisluhnili inter..

URE ŠPANSKE KULTURE

V MC ZOS se s septembrom vračajo Ure španske kulture, ki bodo potekale  vsako sredo ob 18:00 . Na druženjih, ki bodo potekala v pogovorni osnovni angleščini se boste  seznanili s špansko kul..

RAČUNALNIŠKA DELAVNICA E-ZDRAVJE

Ste bili pred kratkim pri zdravniku in vam je namesto zelene napotnice na papirju izdal eNapotnico? Z izdano eNapotnico se lahko sedaj sami s pomočjo računalnika in interneta naročite na zd..

DELAVNICA PAMETNI TELEFON, PAMETEN UPORABNIK

Razmišljate o nakupu pametnega telefona ali pa ga že imate in bi ga radi koristno uporabljali v vsakdanjem življenju? Živimo v svetu tehnologije, v svetu, v katerem so pametne naprave posta..

KUHAJMO PO NEMŠKO

Vstopite v kuhinjo dnevnega centra Večgneracijskega centra Zasavje, kjer bo zadišalo po nemški kuhinji. Na kulinarični delavnici bomo spoznali, kakšne so kuharske navade naših nemških sosedo..

Bralna skupina

Če radi berete in svoja razmišljanja delite z drugimi, potem vas vabimo, da se pridružite Bralni skupini , ki se bo srečala v torek, 12. 9. ob 17.00 v dnevnem centru Večgeneracijskega cen..

DUHOVNA IN FIZIČNA VADBA ZA VSE GENERACIJE

Gospod Alojz Miklavčič, dolgoletni trener borilnih veščin, ki je sistem treninga PON-DO-KWAN prinesel v Zagorje, je bil v svoji karieri tudi selektor državne reprezentance v semi contactu,..

Glasbeni sešn

Včeraj se je v Večgeneracijskem centru Zasavje zaključila glasbena delavnica za otroke, ki med poletjem obiskujejo aktivnosti v okviru Društva prijateljev mladine Trbovlje. Na glasbenem "seš..

OBVESTILO - Spremenjen odpiralni čas dnevne sobe Večgeneracijskega centra Zasavje

Obveščamo vas, da bo z dnem 27. 6. 2017 spremenjen odpiralni čas dnevne sobe Večgeneracijskega centra Zasavje. V dnevno sobo vas vabimo vsak dan od 7.00 do 17.00 ure. Vabljeni!..

Še zadnje srečanje v tem letu...

Danes smo imeli zadnje in zaključno srečanje v tem šolskem letu s učenci iz Osnovne šole dr. Slavka Gruma. Učenci so povedali, da so se z nami imeli fino, skupaj smo se smejali, igrali. Za ..

SOS ŠOLA

Šolsko leto se zaključuje in prihaja čas za sproščanje, počitnikovanje, druženje in igranje. Kako pristopiti k otroku v času počitnic?  Ali je primerno, da mu predstavimo kakšne stare druža..

Delavnica priprave in peke bureka

Pretekli četrtek, 18. maja 2017, je v Mladinski center Zagorje potekala delavnica priprave in peke bureka, ki so jo vodile članice KUD Zagorski biser . Kulinarična delavnica je bila zapo..

ŠPORT IN ŠPAS

V torek, 16.5., se je  Večgeneracijski center Zasavje  mudil v zagorskem vrtcu in sicer na največjem in najštevilčnejšem športno rekreativnem projektu ŠPORT IN ŠPAS. Namen projekta ŠPORT in ..

Računalniška delavnica: Spletni marketing

POVEČAJTE SVOJO PRODAJO Z UPORABO SPLETNEGA MARKETINGA   Spletni marketing združuje več vrst marketinških aktivnosti, ki se nanašajo na medij, ki ga predstavlja internet.  Spletni Marketi..

Nacionalno odprtje tedna vseživljenjskega učenja

Nacionalno odprtje tedna vseživljenjskega učenja prvič v Zasavju. Dogodek organizira Zasavska ljudska univerza v sodelovanju z Delavskim domom Trbovlje pod okriljem Andragoškega centra..

Uradno odprtje Večgeneracijskega centra Zasavje

V prostorih Zasavske ljudske univerze (ZLU) v Zagorju smo 18. aprila slovesno odprli Večgeneracijski center Zasavje. Gre za projekt, ki ga ZLU vodi v sodelovanju s partnerjema Mladinskim cen..

Nedeljsko plesno popoldne

V nedeljo, 23. 4. 2017, se bo spet plesalo. VGC Zasavje organizira nedeljsko plesno popoldne v gasilski dvorani Prostovoljnega gasilskega društva PGD Zagorje - mesto, kjer bo dovolj prostor..

4. Medgeneracijski festival "Srečen za živet"

Zagorje, 18. april 2017 –   pretekli petek, 14. aprila 2017,  je v avli Kulturnega centra Delavski dom Zagorje potekal 4. medgeneracijski festival z naslovom »Srečen za živet«. Festiva..

Izdelava hranljive zeliščne kreme za telo

Izdelali bomo hranljivo zeliščno kremo za telo. - Spoznali bomo sestavine za različne tipe kože - izbrali zelišča, ki imajo ugoden vpliv na kožo in telo - seznanili se bomo s postopkom izde..

Delavnica zeliščnega vrta Cvetka

Spoznali bomo 15 najpogostejših zelišč, ki jih lahko vzgojimo na domačem vrtu ali na balkonu. Izvedeli bomo več o: • pripravi substrata in setvi • primerni legi in negi skozi rast • uporabi..

V iskanju prave vrednosti

V knjigi nam avtor Robi Zupan približa soočenje z diabetesom in kako je bolezen vključil v življenje. Izjava prof. dr. Andreja Janeža, dr. med.: "Postal sem njegov terapevt, on pa moj uči..

Kako povišati nivo vitalne energije

Predavanje za tiste, ki bi se radi poučili o življenjski energiji (či) in o njeni nujnosti za naše življenje ter vsakodnevno delovanje.  V torek, 21. 3 . se vidimo v Večgeneracijskem c..

Kreativne urice za otroke z Lili

Konec tedna je čas za sprostitev in kreativnost. Vsak petek od 16.00 do 18.00 ure potekajo v Večgeneracijskem centru Zasavje kreativne urice za otroke s slikarko Lili. Za čisto pravi zač..

Bralne skupine

"Sončni vzhod prebuja naravo, branje knjig razsvetljuje glavo." Za vse, ki se ob branju počutite navdihnjene. Za vse posameznike, ki radi berejo knjige, svoje misli, ideje in razmišljan..

Naroči se na novice!

Vtisi in mnenja

Meni je super!

Tečaj angleščine, ki ga je vodila Maša, je res super. Tako je sproščena, da mi ni bilo nič nerodno spregovoriti v angleščini. Upam, da bom z učenjem lahko nadaljevala tudi v jeseni. V Mladinski center Zagorje res rada pridem.

V Večgeneracijskem centru Zasavje, na ZLU obiskujem tečaj angleščine. Z organizacijo in vodenjem tečaja sem zelo zadovoljna, ker nam osebje ZLU skuša ugoditi pri naših željah in potrebah.