Novice

Oddajte svoj glas!

Z veseljem sporočamo, da se tudi mi letos potegujemo za naziv Naj prostovoljske organizacije zasavske regije 2022. Glasujete lahko s poslanim SMS-om s  klju č no besedo ORG2  na števil..

Kolektivni dopust 27.–30. 12. 2022

Cenjene stranke obveščamo, da bo Zasavska ljudska univerza od 27. do 30. 12. 2022 zaprta zaradi kolektivnega dopusta. Prosimo za razumevanje!..

Naj bo srečno, zdravo in prijazno 2023

Kolektiv Zasavske ljudske univerze vam želi, da bo novo leto 2023 najboljše v vseh pogledih: srečno, ustvarjalno, igrivo, mirno, iskrivo, nagajivo, zdravo, uspešno - predvsem pa prijazno do ..

E-novičnik ZLU | številka 1 | december 2022

Dragi bralci in bralke, z veseljem vam predstavljamo prvo številko našega E-novičnika, ki ga lahko najdete TUKAJ .  Za nami je še eno zelo posebno in uspešno leto. Bilo je v znamenju selit..

Z ANGLEŠČINO NA POT

Jesenski čas je kot nalašč za prijetna druženja in utrjevanje tujih jezikov, ki nam kaj hitro radi pobegnejo, če nismo dosledni pri njihovi uporabi. Če vsaj malo razumete angleško, a se zata..

SLOVENŠČINA ZA UKRAJINSKO GOVOREČE

Slovenščina za ukrajinsko govoreče je namenjena vsem ukrajincem, ki bi se radi naučili sporazumevanja ali nadgradili svoje znanje v slovenskem jeziku. Na tečaju bodo udeleženci spoznali osno..

ICH SPRECHE DEUTSCH

V mesecu septembru se bomo učili nemški jezik, zato vas vabimo, da se nam pridružite in z nami osvežite znanje nemškega jezika.  KDAJ: začetek v sredo, 7. 9. 2022, ob 8.00 KJE:  Rudars..

SLOVENSKE URICE

Slovenske urice so namenjene vsem tujcem, ki bi se radi naučili sporazumevanja ali nadgradili svoje znanje v slovenskem jeziku. Pridite in se seznanite s slovenskim jezikom in kulturo. KDAJ..

NEMŠČINA ZA ZAČETNIKE

Tudi v mesecu juniju se bomo učili nemški jezik, zato vas vabimo, da se nam pridružite vsak ponedeljek ob 8.00. Pridite in si z nami osvežite znanje nemškega jezika.  KDAJ: vsak ponedeljek..

E-NGLISH (ANGLEŠČINA NA DALJAVO)

Vabimo vas, da se nam pridružite na angleških klepetalnicah E-nglish, in to kar iz udobja lastnega doma. Družili se bomo namreč na daljavo, prek spleta. Na druženjih se bomo pogovarjali o ra..

RUSKE URICE

Na ZLU bomo po dolgem času ponovno govorili rusko. Vse, ki bi se želeli učiti ruski jezik ali ponoviti svoje znanje, vabimo na brezplačne ruske urice. Vodila jih bo Saya iz Kazahstana, nova ..

BOJ PROTI LAŽNIM NOVICAM IN DEZINFORMACIJAM (FI.DO)

Vsakodnevno se srečujemo s poplavo različnih novic in vsebin. Ali se kdaj vprašate, katere so resnične in katere ne? Če verjamemo lažnim informacijam in jih delimo, to vodi v širjenje lažnih..

RAZLIČNI PRISTOPI PRI ZDRAVLJENJU NEVRODEGENERATIVNIH BOLEZNI IN AVTIZMA

Govorili bomo o različnih metodah zdravljenja, podane bodo strokovne in osebne izkušnje s tega področja. Predavatelji: 1. g. Zoran Dernovšek , inovator (RENS, biomedicinski protokol zdravlj..

VIDEO: Povabilo na TVU in PU 2022

Vabljeni na Tedne vseživljenjskega učenja, kjer se bodo med  9. majem in 12. junijem 2022  v Zasavju odvijale prireditve, povezane z učenjem in izobraževanjem odraslih. Letošnja krovna tema ..

RUSKE URICE

Na ZLU bomo po dolgem času ponovno govorili rusko. Vse, ki bi se želeli učiti ruski jezik ali ponoviti svoje znanje, vabimo na brezplačne ruske urice. Vodila jih bo Saya iz Kazahstana, nova ..

PREPOZNAVANJE LAŽNIH NOVIC – TEORIJE ZAROTE

Predavanje o teorijah zarote:  - zgodovinski pregled in primerjava lastnosti predmodernih in modernih teorij zarot,   - tipologija teorij zarot,   - obravnava konspirologije (teorij zaro..

STRES – NAŠ ŽIVLJENJSKI SOPOTNIK

Na predavanju se bomo podrobneje spoznali s stresom, se spraševali,  kdaj je koristen in kdaj nam lahko škoduje, sprehodili pa se bomo tudi skozi metode obvladovanja le-tega. KDAJ:  četr..

SLOVENŠČINA V ŽIVO (POGOVORNA DELAVNICA)

Vam sporazumevanje v slovenskem jeziku povzroča preglavice? Pridružite se nam na kavici in pogovoru, kako je lahko učenje prijetno in zabavno, saj bomo sproščeno ter brez zadreg krepili govo..

OHRANIMO ZDRAVE MOŽGANE

Na delavnici bodo udeleženci spoznali in preizkusili različne vaje za ohranjanje miselne vitalnosti. Delavnica bo potekala na prostem, kar bo še dodatno pripomoglo k sproščenemu vzdušju in l..

OSNOVE NA FACEBOOKU ZA ZAČETNIKE

Facebook je spletno družabno omrežje namenjeno zabavi, komuniciranju, vzpostavljanju družbenih odnosov ter razvedrilu. S prijavo si ustvarimo profil, h kateremu lahko dodamo slike in vnesemo..

RAČUNALNIŠKA DELAVNICA PRED VELIKONOČNIMI PRAZNIKI

Naj bodo velikonočni prazniki nekaj posebnega tudi letos. Bodite letos vi tisti, ki se boste ob bližajočih se velikonočnih praznikih spomnili svojih najdražjih in jim poslali unikatno el..

VELIKONOČNA DELAVNICA - BARVANJE PIRHOV

Barvanje in ustvarjanje raznovrstnih pirhov je lahko prava kreativna eksplozija. Vabimo vas na brezplačno delavnico barvanja pirhov, ki bo v torek, 12. 4. 2022, ob 10.00. KDAJ:  torek, 12. ..

DELAVNICA PAMETNIH TELEFONOV

Ste pred kratkim kupili pametni telefon ali pa ga dobili v dar? Se vam njegove funkcije in aplikacije zdijo neznanka in ne veste, kako jih uporabljati? Imate željo kupiti nov telefon, pa ne ..

KULINARIČNA DELAVNICA

Septemberska kulinarična delavnica bo namenjena pripravi veganskega obroka. Če radi kuhate, pečete in ustvarjate, ste dobrodošli na naši brezplačni delavnici, kjer bomo preskušali svoje brbo..

ENGLISH TEA TIME

Brezplačna delavnica English tea time je kot nalašč za prijetna druženja in utrjevanje tujih jezikov, ki nam kaj hitro radi pobegnejo, če nismo dosledni pri njihovi uporabi. Če vsaj malo raz..

SLOVENSKE URICE

Slovenske urice so namenjene vsem tujcem, ki bi se radi naučili sporazumevanja ali nadgradili svoje znanje v slovenskem jeziku. Pridite in se seznanite s slovenskim jezikom in kulturo. KDAJ..

NEMŠČINA ZA ZAČETNIKE

Tudi v mesecu aprilu se bomo učili nemški jezik, zato vas vabimo, da se nam pridružite vsak ponedeljek ob 8.00. Pridite in si z nami osvežite znanje nemškega jezika.  KDAJ:  vsak ponedelje..

E-NGLISH (ANGLEŠČINA NA DALJAVO)

Vabimo vas, da se nam pridružite na angleških klepetalnicah E-nglish, in to kar iz udobja lastnega doma. Družili se bomo namreč na daljavo, prek spleta. Na druženjih se bomo pogovarjali o ra..

VGC SPLETNA KAVARNA

Spletna srečanja sedaj potekajo vsak petek. Vljudno vabljeni vsi, ki si želite malo družbe in obilice smeha. KDAJ: vsak petek ob 9.00 KJE:  na daljavo prek MS Teams OBVEZNE PRIJAVE  ..

NDT - NOVODOBNE tehnike za ZDRAVO in SREČNO življenje

Živimo v svetu nenehnih sprememb, novih spoznanj, novih kvantnih tehnik in metod, s katerimi se lahko uspešno soočamo s čustvenimi stiskami, fizičnimi težavami in nam omogočajo preskoke na n..

ŽENSKE IN MOŠKI TER KAKO GENIALNO RAVNATI DRUG Z DRUGIM

Bi se rad/-a naučil/-a dotakniti srca, in ne ega moškega, ženske? Znal/-a zaznati in zadovoljiti potrebe domačih? Kako razviti pravo harmonijo v odnosu s partnerjem, družino, taščo in sorodn..

IZDELAVA PRAZNIČNIH E-VOŠČILNIC

Voščilnice so drobna pozornost, s katero svoje najdražje, svoje prijatelje in znance razveselimo in jim narišemo nasmeh na obrazu. Leto je spet naokoli in pred nami je december in prihajajoč..

OBLIKUJ SVOJO BOŽIČNO-NOVOLETNO VOŠČILNICO

V tokratnih ustvarjalnih decembrskih dnevih se bomo posedli za mizo in se skupaj lotili ustvarjanja  unikatnih prazničnih voščilnic,  s katerimi boste lahko obdarili svoje najbližje. Zakaj b..

IZDELAJMO SI PRAZNIČNE DEKORACIJE IZ STORŽEV

Praznični čas, ki je pred vrati, je tudi dobra priložnost, da ga preživite v dobri družbi in skupaj z nami izdelate dekorativne praznične okraske. Na voljo imate veliko naravnih materialov, ..

MEDKULTURNA KUHINJA

Vsak prvi četrtek v mesecu od oktobra do decembra imamo v dnevnem centru VGC delavnico Medkulturna kuhinja, kjer pobliže spoznavamo albansko, bosansko in srbsko kuhinjo. Vsi, ki ste ljubitel..

S knjigo na kavo, pogovorni večeri: Irena Štaudohar, predstavitev knjige Kaj ženska hoče?

Irena Štaudohar, novinarka, kolumnistka in pisateljica bo v pogovoru s Simono Solina predstavila svojo najnovejšo knjigo z naslovom Kaj hoče Ženska? Avtorica v svoji knjigi preliva misli o z..

ADVENTNI VENČKI MALO DRUGAČE

Adventni venčki naznanjajo začetek prazničnih decembrskih dni. Bi radi izdelali svojega, takšnega, ki ga boste postavili na mizo in ga občudovali? Vam primanjkuje idej, kako pripraviti adven..

MEHKE KAPICE IZ VOLNE

Kapa je obvezen kos zimske garderobe in je na nek način simbol tega letnega časa. Mehke kapice lahko naredimo povsem preprosto, pri izdelavi pa nam lahko pomagajo tudi otroci. Kapice lahko u..

JAVNI POGOVOR: TRBOVLJE V EVROPI

OBVEZNE PRIJAVE  Za več informacij o delavnici nas pokličite na  068 613 954  ali nam pišite na  info@vgc-zasavje.si .  Na delavnico se lahko prijavite tudi prek spletnega obrazca, ki ga ..

KAKO ČUSTVA VPLIVAJO NA NAŠE BOLEZNI IN ZDRAVJE

Ko pomislimo na sadno kupo, pico ali čokolado, imamo hitro polna usta sline. Zelo podobno je z vsako našo mislijo in čustvom, a s to razliko, da um reakcije ne sprosti v usta, temveč v razne..

E-nglish (angleščina na daljavo)

Vabimo vas, da se nam pridružite na angleških klepetalnicah E-nglish, in to kar iz udobja lastnega doma. Družili se bomo namreč na daljavo, prek spleta. Na druženjih se bomo pogovarjali o ra..

VGC SPLETNA KAVARNA

Tudi v novembru se bomo srečevali v VGC spletni kavarni, in sicer vsak drugi petek. Vljudno vabljeni vsi, ki si želite malo družbe in obilice smeha. KDAJ:  petek, 12. 11. 2021, ob 9.00 KJE..

ROKAVČKI POMAGAVČKI

Ste že slišali za  rokavčke pomagavčke? Gre za rokave, ki pri osebah z demenco zmanjšujejo stres, stimulirajo, izboljšajo zaznavanje in sproščajo. Iz prejic bomo kvačkali, pletli ali drugač..

SPOZNAJMO PROGRAM MS OFFICE

Ali veste, kaj vse ponuja MS Office program? Na delavnici se boste naučili veščin uporabe programov, kot so: MS Word, MS Excel, MS Outlook, MS PowerPoint. Pridite in spoznajte, da si lahko z..

MOJ TELEFON JE BRIHTA

Ste pred kratkim kupili pametni telefon ali pa ga dobili v dar? Se vam njegove funkcije in aplikacije zdijo neznanka in ne veste, kako jih uporabljati? Imate željo kupiti nov telefon, pa ne ..

NEMŠČINA ZA ZAČETNIKE

Se želite naučiti osnov nemščine in ste čisti začetnik? Ste morda pred časom že obiskovali jezikovni tečaj ali pa ste se nemškega jezika učili v času šolanja, pa bi znanje radi malce osvežil..

MEDKULTURNA KUHINJA

Vsak prvi četrtek v mesecu od oktobra do decembra imamo v dnevnem centru VGC delavnico Medkulturna kuhinja, kjer pobliže spoznavamo albansko, bosansko in srbsko kuhinjo. Vsi, ki ste ljubitel..

S knjigo na kavo, pogovorni večeri: Veronika Simoniti, predstavitev knjige Ivana pred morjem

Pogovor s kresnikovo nagrajenko Veroniko Simoniti bo vodila Simona Solina, ki bo z avtorico spregovorila tudi o nagrajenem romanu Ivana pred morjem.   KDAJ:  sreda, 3. 11. 2021, ob 19.00 KJ..

NA NARAVNI NAČIN BREZ BOLEČIN

Ste eden izmed tistih, ki si želijo bolečine lajšati na naraven način, pa ne veste, kaj je tisto, kar vam bo pomagalo. Ste se odločili, da boste rekli stop protibolečinskim tabletam in si po..

PONOVIMO OSNOVE RAČUNALNIŠTVA

Ste pred kratkim kupili nov računalnik, pa ne veste, kako začeti? Mogoče ste ga kupili že dolgo nazaj, pa se na njem nabira prah, ker si ga ne upate ali pa nimate časa uporabljati. Brez str..

MEDKULTURNA KUHINJA

Vsak prvi četrtek v mesecu od oktobra do decembra bomo imeli v dnevnem centru VGC delavnico Medkulturna kuhinja, kjer bomo pobliže spoznali albansko, bosansko in srbsko kuhinjo. Vsi, ki ste..

MOJ TELEFON JE BRIHTA

Ste pred kratkim kupili pametni telefon ali pa ga dobili v dar? Se vam njegove funkcije in aplikacije zdijo neznanka in ne veste, kako jih uporabljati? Imate željo kupiti nov telefon, pa ne..

NA ZDRAV NAČIN ZA DOBER SPOMIN

Na brezplačni delavnici, ki bo v sredo, 13. 10. 2021, ob 9.00 bomo spoznavali, da ni samo rožmarin za spomin, kot so govorili naši predniki, ampak tudi med rastlinami, ki rastejo na našem v..

IZ MAJICE NA TORBO

Imate v omari kakšno staro ali premajhno majico, ki je ne potrebujete več in ste jo želeli vreči v koš? Pridite in prinesite majico k nam v dnevni center VGC. kjer se boste naučili, kako jo..

SPLETNA KAVARNA

Za vas imamo dobro novico, in sicer v petek, 2. 9. 2022, ob 9.00, VGC spletna kavarna ponovno odpira svoja vrata. To jesen se bomo dobivali vsak teden, prvo kavico bomo tako spili že ta pet..

OD LAŽNIH NOVIC DO KAOSA

Danes je samoumevno, da internet uporabljamo vsi, od najmlajših  do najstarejših. Uporabljamo ga za različne namene in na različne načine, vsi pa imamo občutek, da ga znamo uporabljati. Vpr..

JAVNI POGOVOR: IZ TRBOVELJ V EVROPO IN NAZAJ

Javni pogovor je namenjen razpravi o kulturi in izobraževanju in njunem stanju v Občini Trbovlje. Dogodek organizirajo Občina Trbovlje, Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje, Zavod za kultur..

MAKRAME MALO DRUGAČE

Povezali bomo ustvarjalnost s ponovno uporabo in iz starih majic izdelali makrame.  S pletli bomo »košarice«, v katere bomo lahko namestili rože in jih obesili v stanovanje ali na balkon. ..

ZBERI POGUM IN PRIDI NA ZOOM

Vabljeni, da se nam pridružite na delavnici, kjer se boste naučili ali pa obnovili uporabo najbolj priljubljene aplikacije za srečevanje in delo na spletu. Zoom vam ponuja številne možnosti..

FACEBOOK POVEZUJE

Poišči svoje prijatelje, ustvarjaj frajerske objave, zagotovi si varnost. Facebook ima orodja, s katerimi lahko to dosežeš. To so najpomembnejše točke za začetek. Vse to in še več se boste ..

IZREZLJANA BUČA

Buuuu, noč čarovnic bo kmalu tu! Že imate idejo, kakšno boste imeli pred vrati ali na balkonu? Še ne? Na delavnici Izrezljana buča boste dobili super ideje, kako jo izdolbsti na strašljive ..

MEDITACIJA

Meditacija je pot do tišine, ki nam odpre polje neskončnih možnosti.  V stanju globoke sproščenosti se povežemo v srcu in prisluhnemo modrosti svoje duše. Povezani v srcu premikamo me..

Dnevni center za otroke

Dnevni center za otroke je prostor, kjer se lahko sprostimo, ustvarjamo, igramo in skupaj rešujemo šolske in življenjske izzive. Če potrebujete pomoč pri učenju, domači nalogi a..

VDC SKOZI ČAS

V pogovoru z nekdanjo in aktualno direktorico Varstveno delovnega centra Zasavje (VDC) z Ano in Špelo Režun bomo spregovorili o bogati zgodovini te institucije. Govorili bomo o tem, ka..

5KA – KAKO DOBRO POZNAŠ VGC ZASAVJE?

5KA - 5 let delovanja Večgeneracijskega centra Zasavje, 5 vprašanj, 5 simboličnih nagrad Z nekaj znanja in malo sreče do praktične nagrade Vabimo vas, da se nam pridružite na spletnem sre..

TEHNIKE SPROŠČANJA IN ČUJEČNOSTI

Na delavnici bomo spoznavali različne tehnike sproščanja in dihanja, izvedli bomo vaje čuječnosti (meditativna hoja) in vizualizacija; poudarili pomen lastne dnevne sprostitve in skrb za sv..

ZVOČNA KOPEL - TERAPIJA Z GONGI

Zvok je najmočnejše orodje, s katerim so si v zdravilne namene pomagala že mnoga ljudstva in civilizacije. Prepustimo se zvoku gonga, ki zato nas harmonizira na vseh nivojih. Za udeležbo na..

DRUŽINSKA PISMENOST

Dogodek je namenjen udeleženkam tečaja slovenskega jezika (Ure slovenske kulture) in njihovim otrokom. Dogodek bo potekal v obliki kviza, reševanja ugank in križank. Spoznavali bomo uganke ..

USTVARJANJE Z DAS MASO

Ustvarjanje z das maso bo izvedeno v obliki dveh delavnic. Na prvi delavnici se bomo posvetili plastičnem oblikovanju. Drugi del je namenjen dokončevanju izdelkov z brušenjem in poslikavo i..

DELAVNICA ČUJEČNOSTI

Na delavnici bomo spoznali tehnike, ki nam pomagajo, da stopimo v pristnejši odnos s samim seboj. Delavnica se bo zaključila s sprostitveno meditacijo. Delavnico vodi Helena Maruško. KD..

KAKO UBLAŽITI BOLEČINE V HRBTENICI, KOLKU IN KOLENIH

Društvo U3, Univerza za tretje življenjsko obdobje Zasavska regija organizira predavanje na temo, kako ublažiti bolečine v hrbtenici, kolku in kolenih. Predavala bo Anka Župan Prelesnik, dr..

SI-PASS, STORITEV ZA SPLETNO PRIJAVO IN E-PODPIS ZA FIZIČNE OSEBE

Portal zVEM ponuja varen dostop do storitev eZdravja. Na delavnici bomo spoznali sistem SI-PASS, ki se uporablja za dostop do portala zVEM. Pogledali si bomo storitve eRecept, eNaročanje, s..

DIGITALNA POTRDILA ZA FIZIČNE OSEBE IN MOBILNA IDENTITETA smsPASS

Digitalno potrdilo – osebna izkaznica na internetu. Skoraj vse e-storitve za delovanje potrebujejo kvalificirano digitalno potrdilo. Pridobivanje digitalnega potrdila je enostavno. Kaj je d..

UPORABA KOZARCEV ZA VLAGANJE MALO DRUGAČE

Dotrajane kozarce za vlaganje nam ni potrebno zavreči. Lahko jih poslikamo in uporabimo kot svečnik, vazo ali pa še kako drugače. Pridružite se nam na ustvarjalni delavnici, kjer boste spoz..

ZDRAVILNE RASTLINE - ZAČIMBE ZA ZDRAVJE IN HRANO

Na delavnici bomo spoznali, katere zdravilne rastline lahko uporabimo tudi pri kuhi. Seznanili se bomo s pripravo zeliščne soli in izdelavo pripravkov iz začimb. Za udeležbo na delavnici je..

VARNA UPORABA PAMETNIH TELEFONOV IN smsPASS

Si želite izboljšati svoje veščine uporabe pametnih telefonov? Na brezplačni delavnici boste nadgradili znanje pravilne rabe pametnega telefona in aplikacij, ki olajšajo vsakdan. Pomagali v..

KOMPOSTIRANJE

Na predavanju bomo izvedeli, kaj je kompost - je delno razgrajena, grudasta oblika organske materije, temno rjave do črne barve s prijetnim vonjem zemlje. Spoznali bomo, kaj je njegov namen..

BEREMO SKUPAJ

Dogodek je namenjen udeleženkam tečaja slovenskega jezika (Ure slovenske kulture za albansko govoreče). Udeleženke bodo predstavile, s katerimi pravljicami in otroškimi pesmimi so se srečal..

TVU 2021: Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

V okviru Zasavske ljudske univerze se bodo med  6. septembrom  in 10. oktobrom 2021  v Zasavju odvijale prireditve, povezane z učenjem in izobraževanjem odraslih. Letošnja krovna tema  ..

POLETJE 2021 / TRBOVLJE

Vabimo vas, da si ogledate program poletnega dogajanja v našem mestu. Vabljeni, da izberete zase tiste najbolj vabljive in se jih udeležite. Program poletnega dogajanja si lahko ogledate s ..

POLETJE 2021 / HRASTNIK

Poletje je tu in z njim tudi poletne dogodivščine. Preživite zabavne počitnice v naši družbi. Uživajte z nami tudi v Hrastniku.   ..

POLETJE 2021 / ZAGORJE

Da bo poletje zanimivo, doživeto in družabno, smo tudi letos združili moči Večgeneracijski center Zasavje,  Zasavska ljudska univerza ,  Mladinski center Zagorje ob Savi ,  Društvo prijatel..

Kofetkanje v Europarku

Dragi ljubitelji kave in dobre družbe, vabljeni na kofetkanje v Europarku, ki ga organiziramo naslednji torek, 22. junija ob 10.00. Dobimo se pred stavbo Proletarec ob 10.00 in s..

URE SLOVENSKE KULTURE

V okviru programa Ure slovenske kulture se priseljenci iz Hrvaške, Bosne i Srbije naučijo osnov slovenskega jezika. Poudarek je na rabi slovenščine v vsakdanjem življenju, poznavanju sloven..

GRETIN GREH, PREDSTAVITEV KNJIGE

Večgeneracijski center Zasavje in Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi vas vabita na predstavitev knjige Gretin greh.   Zgodovinski roman je izjemna pripoved slovenske avtorice i..

RAZMIŠLJATI ONKRAJ MATERIALNOSTI

Človek je sicer racionalno bitje, pa vendar v njem obstaja nekaj več, zaradi česar se že od nekdaj sprašuje ali je materialni svet res vse, kar ima na razpolago za osebni razvoj.   Va..

POLETNO DRUŽENJE V VGC KAVARNI PRED GRAŠČINO

Poletje, najtoplejši letni čas. Čas počitnic, oddiha in druženja, zato vas vabimo v VGC kavarno na "čvek" in druženje. Za dobro kavico in slaščico bo poskrbljeno.   KDAJ: ponedeljek, 21. 6..

KVIZOMANIJA: KAKO DOBRO POZNAŠ ...

Z nekaj znanja in malo sreče si priborite praktično nagrado Imate radi kvize, izzive? Če želite preveriti svoje znanje iz različnih področji, se nam pridružite na spletnem dogodku Kvizom..

Kofetkanje v Europarku

Dragi ljubitelji kave in dobre družbe Vabljeni na kofetkanje v Europarku, ki bo v torek, 25. maja ob 10.00 uri. Zberemo se ob 10.00 uri pred stavbo Proletarec in gremo skupaj do..

FI.DO: Boj proti lažnim novicam in dezinformacijam

Cilj projekta je izboljšanje digitalnih kompetenc starejših ter razvoj orodij za podporo pri delu izobraževalcev, učiteljev in trenerjev na področju učenja odraslih z namenom boja pro..

Ples za stresss ponovno v živo

Drage dame, vabljene na ples za stresss, ki bo vsako sredo ob 10.00 v dvorani Mladinskega centra Zagorje. Ples za stresss bo vodila Irena Drač. Za udeležbo na aktivnosti p..

S KNJIGO V ROKI: KNJIŽNICA ZAGORJE SE PREDSTAVI

Knjižnica Zagorje se predstavi Predstavili bomo podatkovne zbirke, ki jih omogoča Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi svojim članom. Medknjižnična izposoja  je knjižnična..

SPLETNI LITERARNI VEČER Z AVGUSTOM DEMŠARJEM

Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik in Večgeneracijski center Zasavje vabita na spletni literarni večer s pisateljem Avgustom Demšarjem. Z mariborskim avtorjem, ki piše detektivsko/kriminalne..

TELEVIZIJSKI JUNAKI IN RADOVEDNI HITRI PRSTKI

Na predavanju bo predstavljena varna uporaba televizije, digitalnih naprav in spleta. Franja Gros, univ. dipl. psih. iz LOGOUT-a, bo predstavila vsebinska in časovna priporočila in smernic..

PREDSTAVITEV EFT TEHNIKE

Tehnika čustvene svobode (angl. emotional freedom technique) je metoda, s katero si lahko sami pomagamo pri čustvenih in fizičnih težavah. EFT je zelo preprosta, varna, kratka in učinkovita..

MALI IN BURKINA FASO, ZORAN FURMAN

Potovanje po deželah podsaharske Afrike pričnem v glavnem mestu Malija – Bamaku. Kljub izgubljeni prtljagi se ob prvem stiku z državo v njo zaljubim. Naslednji dan, ko se sprehodim po mestu..

FACEBOOK ZA ZAČETNIKE

Facebook je spletno družabno omrežje namenjeno zabavi, komuniciranju, vzpostavljanju družbenih odnosov ter razvedrilu. S prijavo si ustvarimo profil, h kateremu lahko dodamo slike in vnesem..

POČITNIŠKO DRUŽENJE

Pozdravljeni prijatelji,   naslednji teden so prvomajske počitnice in z njimi tudi naše počitniško druženje z vami.   Naši prostovoljci se že veselijo, da se ..

DOBRODOŠEL/-A KOT PROSTOVOLJEC/-KA

Rad pomagaš pri učenju? Postani del naše ekipe tudi ti. ..

ALI ŽERDIN: MMXX: LETO NEVARNE BLIŽINE

Ko se je novinar, urednik in sociolog Ali Žerdin sredi decembra 2020 nekega popoldneva s kolesom peljal domov, se mu je med vožnjo ob podatku, da je tedaj za posledicami okužbe s koronaviru..

ŠPORTNA REKREACIJA ZA ZDRAVJE

Športna rekreacija za zdravje je namenjena vsem ljudem, ki bi radi skozi gibanje in vaje v svoje življenje vnesli skrb za zdravje in boljše počutje. Primerna je za začetnike in naprednejše ..

NARAVNA KOZMETIKA

Predavanje o naravni kozmetiki je namenjeno vsem tistim, ki iščejo naravne rešitve za nego svoje kože in kože svoje družine. Pogovorili se bomo o tem, kaj naravna kozmetika je (in kaj ni), ..

ZDRAVA PREHRANA Z ZDRAVILNIMI RASTLINAMI

Zdrava prehrana je izjemno pomemben vidik našega zdravja. Kako do zdravja z zdravilnimi rastlinami? Vabimo vas, da se nam pridružite na srečanju, kjer bo govora o prehranjevanju z zdravilni..

TADEJ GOLOB: VIRUS (PREDSTAVITEV KNJIGE)

"Tadej Golob je z Jezerom in Tarasom Birso naposled udomačil slovensko kriminalko in jo (tudi s televizijsko serijo) pripeljal v vsak slovenski dom, z Leninovim parkom pa ji je dal nesluten..

PRIDI POD SMREKO IN BODI EKO: MAKRAME IZ MIKIC

Makrame, z malce spretnosti lahko uspe tudi vam Makrame je starodavna umetnost vezanja vozlov v različne vzorce. Na ustvarjalni delavnici si bomo pogledali, kako lahko sami v makrame teh..

DOMAČA OSVEŽILNA LAHKA BAJADERA

V pomlad s sladkimi četrtki z Mojco Pregrešimo se brez strašnih posledic. Vabimo vas, da se nam pridružite na kulinarični delavnici v četrtek, 22. aprila 2021, ob 10. uri . Na delavnici..

POGOVORNI VEČER S TINO MAHKOTA

Vljudno vabljeni na pogovorni večer s Tino Mahkota, ki bo v sredo, 31. 3. 2021, ob 19.00 .   Gostja, profesorica angleškega jezika in primerjalne književnosti, prevajalka in prejemni..

SOS PRI SODOBNI TEHNOLOGIJI

Imate občutek, da vas računalnik in druge pametne naprave včasih spravljajo ob pamet? Sodobna tehnologija lahko marsikomu povzroči stisko in nelagodje, ko je posameznik »prisiljen«, da pri..

ŠPANSKI KOTIČEK

Španija velja za eksotično državo, Španci pa za temperamenten narod. Vabimo vas na srečanja, kjer bomo v latinskih ritmih spoznavali Španijo in špansko kulturo, naučili pa se bomo tudi osn..

ALI JE ŽENSKA DRUGI SPOL?

Ali so ženske zgolj različne od moških ali pa živimo v času moške dominacije? V stoletju razvetljenstva je Olympe de Gouges v odgovor sestavila Deklaracijo o pravicah ženske in državljanke..

DRUŽINSKA E-PRAVILA

V številnih družinah je prisotnih več računalnikov in mobilnih naprav. Napotki, kot so, kje je mesto računalnika, pravila o omejevanju uporabe, pozitivni zgledi staršev in ostala preventiv..

FACEBOOK – NOVOSTI, PREDNOSTI IN PASTI

Za vas smo pripravili delavnico, na kateri vas bomo seznanili z novostmi, prednostmi in pastmi socialnega omrežja Facebook. KDAJ:  sreda, 24. 3. 2021, ob 9.00 KJE: na daljavo prek video..

USTVARJAMO V POWERPOINTU

Dobra zamisel nič ne pomeni, če je ne znamo predstaviti na način, da bo zanimiva tudi za poslušalce oziroma tiste, katerim je namenjena. Tu nam je lahko v veliko pomoč predstavitveni progr..

VARNOSTNO KOPIRANJE PODATKOV

31. marec je svetovni dan varnostnega kopiranja. Zagotovo imate na svojih elektronskih napravah podatke, kot so dokumenti, fotografije, videoposnetki, ki so preveč pomembni in dragoceni, d..

TEČAJ KALIGRAFIJE

Tečaj je namenjen tistim, ki so že osvojili znanja kaligrafije. Na tečaju bomo obnovili znanja že osvojenih stilov pisav in predvsem skupaj spoznali številčne načine uporabe. Poudarek bo p..

ZAČETNI TEČAJ ITALIJANŠČINE

Italijanščina je jezik naših sosedov in jezik, ki se uporablja tudi v Sloveniji. Na začetnem tečaju se bomo v sproščenem vzdušju naučili osnov komunikacije v italijanščini. Za lažje delo b..

DAN VARNE RABE INTERNETA 2021

Vabimo vas na računalniško delavnico, na kateri si bomo pogledali koristne nasvete in napotke, kako varno in odgovorno uporabljati internet. V spletnem kvizu se bomo tudi preizkusili v zna..

POGOVORIMO SE O COVIDU

Spoštovani. Predavanje z naslovom Pogovorimo se o Covidu, ki je bilo napovedano za 9. februar, zaradi objektivnih razlogov  odpade. Prim. mag. Irena Manfredo, dr. med. sporoča, v kolik..

PREGLED NAD STROŠKI – VODENJE DRUŽINSKEGA PRORAČUNA V EXCELU

Dejstvo je, da si lahko jasno sliko o osebnih financah ustvarimo šele, ko začnemo spremljati naše prihodke in odhodke. To lahko počnemo ročno, z malo truda in znanja pa si lahko izdelamo e..

EKOLOŠKO SEMENARSTVO IN SPOMLADANSKA PRIDELAVA VRTNIN

Vabimo vas na predavanje gospe Ane Ogorelec, ki bo predstavila pridelavo, uporabo semen in ekološko semenarstvo. Na predavanju bo tudi govora o pasteh ekološke pridelave in o bolezni semen..

OBLIKUJMO S PROGRAMOM INKSCAPE

Inkscape je odprtokodni program za vektorsko risanje in omogoča ustvarjanje računalniške grafike sestavljene iz posameznih likovnih elementov. Osnovne funkcije programa so podobne funkcija..

KAKO SVETLITI MISEL IN POČUTJE

Že od majhnega nas učijo pozornosti na to kar še ni čisto tako, kot naj bi bilo. Potem nam pozornost na negativno kar naprej izpodbija življenjske moči. Sreča in zadovoljstvo pa sta odvisn..

TEDEN PISANJA Z ROKO 2021

Pisanje z roko je tudi v času prevlade digitalne komunikacije nepogrešljiva spretnost, ki jo moramo ohranjati in negovati .  Pisanje z roko je več kot uporaba pisala, je pomembna spr..

MALA ŽIVLJENJSKA ŠOLA ČUJEČNOSTI (26 ur)

Spoštovani. Prijava na delavnice z naslovom Mala življenjska šola čuječnosti zaradi zapolnitve prostih mest ni več mogoča. Zagorje ob Savi, 29. 12. 2020 ob 21.25 26-urna Mala živl..

MEDITACIJA

Dobrodošli na meditacijo, ki bo potekala vsak torek ob 18.00 prek videokonferenčne platforme Zoom. Meditacije bo vodila Danica Kurent. Ob prijavi pa vam pošljemo povezavo do našega skupne..

OKREPIMO IMUNSKI SISTEM IN PREPREČIMO BOLEZEN

V naše kraje ponovno vabimo našo prijateljico, gospo Sanjo Lončar. Prek spleta nas bo seznanila z resnicami o Covid-19 in z domačimi ukrepi, ki okrepijo naš imunski sistem . Sedaj j..

DELAVNICA POSLIKAVE STEKLA

Delavnico bo vodila slikarka Severina Trošt Šprogar. Udeleženci delavnice bodo prevzeli paket (steklen izdelek + barva + navodila)   15. in 16. 12. 2020 od 10.00 do 14.00 na naslednjih lo..

DRUŽENJE OB PONEDELJKOVI KAVICI ZA DOBER ZAČETEK TEDNA

V decembru vabljeni v VGC SPLETNO KAVARNO tudi ob ponedeljkih. Večgeneracijski center Zasavje vas v decembru vabi še na ponedeljkovo kavico za dober začetek tedna. V spletni kavarni se..

IZDELOVANJE E-VOŠČILNIC 

Voščilnice so drobna pozornost, s katero svoje najdražje, svoje prijatelje in znance razveselimo in jim narišemo nasmeh na obrazu. Leto je spet naokoli in pred nami je december in prihajajoč..

KAJ NAM PRINAŠA LETO 2021?

Vabljeni na predvanje Dubravke Oberžan, ISAR CAP diplomirane astrologinje in AstroHealing terapevtke    Vsebina predavanja: Prelomno leto 2020 so oz. bodo v astrološkem smislu zaznamoval..

DELAVNICA ČUJEČNOSTI

Vabljeni na delavnico čuječnosti, ki jo vodi Helena Maruško, specializantka psihoterapije transakcijske analize, univ. dipl. kulturologinja in certificirana mediatorka. Čuječnost je način z..

Predstavitev knjige: MONGOLSKE PEGE

Vabljeni na predstavitev knjige Zorana Predina. "Kadarkoli izvem, da se je nekdo, ki ga ne poznam kot pisatelja, odločil napisati roman, v meni to zbudi prav posebno radovednost. Roman o sv..

DRUŽABNO SREČANJE OB ZAKLJUČKU LETA

Spoštovani udeleženci, dragi prijatelji. Od začetka delovanja Večgeneracijskega centra Zasavje skupaj ustvarjamo podobo našega centra. Da tudi letošnje leto zaključimo tako kot se spod..

USTVARJALNO SKUPAJ V LETO 2021 (predavanje)

Za nami je zanimivo leto … In kot radi rečemo: vse slabo je za nekaj dobro. Na srečanju bomo skupaj naredili prelet minulega leta in zasnovali načrte za novo.   Govorili bomo o: ..

KREATIVNICA

Vabljeni na Kreativnico, kjer bomo skupaj ustvarjali in se zabavali. Kreativnica bo potekala v četrtek, 12. 11. 2020 ob 17.00 na spodnji povezavi: https://us02web.zoom.us/j/829796871..

PASTI POTROŠNIŠKEGA KREDITIRANJA (delavnica)

PRAKTIČNA DELAVNICA O PASTEH POTROŠNIŠEGA KREDITIRNJA ZA KOGA? - za vse tiste, ki želite imeti nadzor nad lastnim osebnimi financami - za vse tiste, ki najemate kredit ZAKAJ? Izkoris..

IZDELOVANJE ADVENTNEGA VENČKA

Jesenski čas je najbolj ustvarjalen čas pa še advent se bliža. Še posebej v tem jesenskem času se v naravi vedno najde material za ustvarjanje, zato vas Večgeneracijski center Zasavje vabi ..

IZDELOVANJE JESENSKEGA ŠOPKA

Jesen je tu in z njo tudi jesensko kreativno ustvarjanje. Ideje za ustvarjanje in jesensko okrasitev boste dobili že v četrtek, 12. 11. 2020, ob 9. uri. Vesna vam bo pokazala, kako lahko..

ORIGAMI (ustvarjalna delavnica)

Imaš pet minut časa in kos papirja? Si se že preizkusil v izdelovanju origamija? Zgibanje papirja – origami je predvsem na Japonskem izjemno priljubljeno razvedrilo. Origami aktivira možg..

INDIVIDUALNA POMOČ NA DALJAVO

Individualna pomoč na daljavo za vse generacije.   Vam računalnik nagaja? Bi se želeli nekaj novega naučiti na računalniku ali pa utrditi že usvojeno računalniško znanje ? Morda potre..

PETKOVA KAVICA ZA DOBRO JUTRO Z ANDREJEM IN DUŠANOM

Si za kavico na daljavo? Prijavi se in pošljemo ti povabilo, da se vidimo, skupaj spijemo kavo in poklepetamo kar na daljavo. Kar moraš storiti je, da se prijaviš, si skuhaš kavico o..

OBVESTILO UPORABNIKOM VEČGENERACIJSKEGA CENTRA ZASAVJE

Obveščamo vas, da je od 19. 10. 2020 do 1. 11. 2020, oz do preklica Večgeneracijski center Zasavje zaprt . Z učenjem in druženjem bomo nadaljevali na spletu. Naše delovanice, tečaje in pre..

Pilates - online vadba

Ste že kdaj izvajali pilates? Če je odgovor ne, je sedaj idealen čas za to. Redno izvajanje vaj ima številne pozitivne učinke: izboljša telesno držo, ravnotežje, koordinacijo in gibljivost..

Aktualne aktivnosti v VGC na daljavo

Medtem ko so vrata VGC do nadaljnjega zaprta za vse aktivnosti, poteka del vsebin na daljavo.  Poglejte si aktivne programe v Večgeneracisjkem centru Zasavje: Individualna pomoč pri upo..

Nadaljevalni tečaj nemškega jezika

Začenja se jesen in z njo novi začetki. Za vas imamo veselo novico. V torek, 6. oktobra bomo ponovno začeli z nadaljevalnim tečajem nemškega jezika. Srečevali se bomo vsak torek ob 18.00 na ..

Barvanje kamnov (umetniška delavnica)

Jesen je idealen čas za umetniško izražanje. V sodobnem svetu, kjer nas čas neprestano preganja, so trenutki ko se posvečamo sebi toliko bolj dragoceni. Umetniško ustvarjanje je izjemna obli..

Z ANGLEŠČINO NA POT

Si želite obnoviti znanje angleškega jezika? Razumete angleško, vendar vam je nerodno govoriti oziroma niste dovolj vešči? Pridružite se nam na BREZPLAČNEM TEČAJU ANGLEŠKEGA JEZIKA (konverz..

BEREMO SKUPAJ V RAZLIČNIH JEZIKIH

Predstavitev udeleženk tečaja Ure slovenske kulture, kjer bodo v materinskem in slovenskem jeziku brale literaturo, pod mentorstvom Stanke Klopčič. KDAJ:  ponedeljek, 5. 10. 2020, ob 16.00..

KLIK - Obnovitveni tečaj računalništva

Znanja računalništva ni nikoli preveč. V današnjem času je računalnik pomembno orodje, s katerim lahko olajšamo in opravimo veliko obveznosti. Na obnovitvenem tečaju KL!K bomo ponovili osno..

NADALJEVALNI TEČAJ NEMŠČINE

Nina Vučilovski v septembru ponovno začenja z nadaljevalnim tečajem nemščine. Zaradi velikega zanimanje je en tečaj v Trbovljah, drugi pa v Zagorju. WER BIST DU? KDAJ:  začetek sreda, 2. 9..

SLIKARSKA RAZSTAVA: SLIKANJE ZA DUŠO

Udeleženke aktivnosti VGC Zasavje bodo postavile na ogled svoja slikarska dela. KDAJ:  petek, 4. 9. 2020, od 10.00 do 17.00 KJE:  park dr. Janeza Drnovška Zagorje  Informacije na tel. ..

UROŠ GLAVAČ O MISIJONARSKEM DELU NA OCEANIJI

Novinar in pisatelj Igor Gošte v goste vabi misijonarja Uroša Glavača. Pogovarjala se bosta o njegovih zanimivih izkušnjah, ki jih je doživel kot misijonar v Pacifiku. KDA J: ponedeljek..

DELAVNICA ZAVIJANJA DARIL !!!ODPOVEDANO!!!

Vesna nam bo pokazala nekaj trikov, kako enostavno in lično zapakirati darilce. KDA J:  torek, 8. 9. 2020, ob 10.00 KJE:  Zasavska ljudska univerza, Grajska 2, Zagorje Informacije i..

ZVOČNA KOPEL - TERAPIJA Z GONGI

Zvok je najmočnejše orodje, s katerim so si v zdravilne namene pomagala že mnoga ljudstva in civilizacije (gong izhaja iz časa 4000 let p. n. š.). Zvok gongov uravnava delovanje obeh možgans..

NOVODOBNE TEHNIKE ZA ZDRAVO IN SREČNO ŽIVLJENJE

Živimo v svetu nenehnih sprememb, novih spoznanj, novih kvantnih tehnik in metod, s katerimi se lahko uspešno soočamo s čustvenimi stiskami, fizičnimi težavami in nam omogačajo preskoke na n..

SESTAVI SVOJO KRIŽANKO (računalniška delavnica)

Reševanje križank je odličen trening za naše možgane. Nadgradimo računalniško znanje tako, da si izdelamo lastno križanko. Najboljšega križankarja čaka simbolična nagrada. Delvnico vodi Du..

FACEBOOK - KOLIKO GA RES OBVLADAM

Preverite svoje znanje o Facebooku. Kaj se zgodi, če pozabite geslo, kaj če vam vdrejo v račun? Znate poskrbeti za zasebnost in varnost na družabnih omrežjih? Delavnico vodi Andrej Brtoncel..

ZDRAVILA - NUJNO ZLO ALI DODANA KAKOVOST ŽIVLJENJU

V sodelovanju z Zasavskimi lekarnami vabljeni na brezplačno predavanje Petre Albert, mag. farm. Skozi predstavitev bi vas radi pripeljali do odgovora na naslovno vprašanje o koristnosti zdr..

ZOOM - KAKO GA UPORABLJATI

Se želiti pridružiti različnim aktivnostim, predavanjem, delavnicam prek videokonference Zoom, vendar nimate pravega znanja? Pridružite se nam na enkratni delavnici. KDA J:  torek, 12. 1..

VODEN OGLED BIODINAMIČNE KMETIJE IN SIRARNE SEŠLAR

Na ekološki, biodinamični kmetiji Sešlar se z ekološkim kmetijstvom ukvarjajo od samih začetkov certificiranja v Sloveniji. Biodinamično kmetijstvo je višji standard znotraj ekološkega kmeti..

POSLIKAVA BOMBAŽNIH VREČK

Na kreativni delavnici, ki je namenjena vsem generacijam, bomo risali na bombažne večnamenske vrečke. KDAJ:  četrtek, 24. 9. 2020, ob 17.00 KJE:  Zasavska ljudska univerza, Grajska 2, Zag..

TIK TOK IZZIV S TINO IN Z NUŠO

Kdo bo posnel najbolj izviren video? Tina in Nuša nam bosta pokazali nekaj trikov, kako uporabljati aplikacijo Tik Tok in posneti zabaven video. KDAJ:  petek, 3. 7. 2020, ob 10.00 KJE:  Z..

PRAVLJIČNA URICA

Zabavna pravljična urica z avtorsko pravljico Mihaele Kmetič Slonja morska kumara. Med pravljico se bomo še razgibali, šli na ribolov z radovednimi ribami in ustavarjali z "naravnimi lego ko..

ŠPORTAJ Z NEŽO

Igra, zabava ali tekmovanje? Vse v enem. Pripravite se na aktivno žurko z Nežo. Spoznali bomo zabavne športne igre, ki jih lahko igramo doma ali v naravi.  KDAJ:  petek, 17. 7. 2020, ob 10..

IGRE V GOZDU

Gozd eksperimentov - skozi igro bomo raziskovali in iskali gozdne skrivnosti. KDAJ:  petek, 24. 7. 2020, ob 10.00 KJE:  Zasavska ljudska univerza, Grajska 2, Zagorje Informacije in obve..

IZDELAVA DOMAČIH LIZIK IN KOKIC

Mmm, slastne lizike in slane kokice ... Naučili se jih bomo pripraviti kar sami. KDAJ:  petek, 31. 7. 2020, ob 10.00 KJE:  Zasavska ljudska univerza, Grajska 2, Zagorje Informacije in o..

PISANE MANDALE

Ustvarjanje pisanih mandal, delavnica, ki nas bo sprostila in v nas spodbudila umetniško žilico. KDAJ:  petek, 7. 8. 2020, ob 10.00 KJE:  Zasavska ljudska univerza, Grajska 2, Zagorje I..

SADNA ZABAVA

Priprava koktejlov in sadnih nabodalc. Prava osvežitev v vročih poletnih dneh. KDAJ:  petek, 14. 8. 2020, ob 10.00 KJE:  Zasavska ljudska univerza, Grajska 2, Zagorje Informacije ..

BALKANSKA KULINARIKA: Filana paprika iz pečice

Z Azro Mujkanović se bomo naučili pripraviti prave balkanske filane paprike iz pečice. KDAJ:  sreda, 28. 10. 2020, ob 10.00 KJE:  Zasavska ljudska univerza, Grajska 2, Zagorje Informaci..

USTVARJANJE NOVIH VIRTUALNIH SVETOV IN USTVARJANJE Z MOŽGANSKIMI SIGNALI

USTVARJANJE NOVIH VIRTUALNIH SVETOV IN USTVARJANJE Z MOŽGANSKIMI SIGNALI Sam lahko ustvarim virtualni svet? Pridruži se nam na najbolj znanstveno-umetniški delavnici tega poletja. KDAJ:..

Predstavitev knjige: V ZAKULISJU

Predstavitev knjige avtorja Igorja Gošteta z glasbenim nastopom Jureta Jaha in Lee Koban. ..

Pohod na Vine in zgodovina vinske cerkve

Pohod bo vodil Igor Gošte, na vmesnih postajankah se bomo z gospo Mojco Zupan in gospodom Markom Glavačem pogovarjali o kulturnih in zgodovinskih zanimivostih Graščine, Ruardija in vindske c..

Vodenje družinskega proračuna – pregledno in organizirano nad prihodke in odhodke

Vodenje družinskega proračuna – pregledno in organizirano nad prihodke in odhodke   Dejstvo je, da si lahko jasno sliko o osebnih financah ustvarimo šele ko začnemo spremljati naše prihodke ..

POVEŽIMO SE S SABO  – vodena meditacija

Vodena meditacija s Tanjo Ravnikar Ali ste vedeli, da nas lahko blokada enega področja omejuje na več področjih življenja? V tem času je okrog nas ogromno strahov in negotovosti zaradi sit..

Računalniški miks

10-urni nadaljevalni tečaj računalništva, ki ga bo vodil Dušan Malić, na katerem boste imeli možnost, da sami poveste, kje vas ˝čevelj žuli˝ in kje bi radi izpopolnili znanje, česa ne znate..

Mali raziskovalci - zabavni poskusi za otroke

Še za finiš – preden nam pobegnejo nazaj v vrtce in šole – preživimo nekaj kvalitetnega časa z našimi mulci!  Starše in otroke vabimo na on-line delavnico! Prelevili se bomo v znanstvenike i..

INFORMIRANJE V ČASU IZREDNIH RAZMER

Zaradi izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja virusa COVID 19 ter na podlagi sklepa Vlade RS 18100-7/2020/2 in odredbe Ministrstva za zdravje bo VEČGENERACIJSKI CENTER ZASAVJE, od 19. 10...

Ostanimo doma & delamo od doma

Sodelavci Večgeneracijskega centra delamo od doma. Uredili smo si telefonske prevezave, tako da smo na voljo za vse informacije in pojasnila prek e-pošte: info@vgc-zasavje.si in telefona: ..

Učenje na daljavo - priložnost za vse

Učenje na daljavo je nova priložnost za vse. Na ZLU smo krizo prepoznali kot priložnost za razvoj, novo učenja in nove pristope. Med tem ko so vrata ZLU zaprta, pri nas del vsebin in učneg..

»Eksperimenti« na Poljskem

»Eksperimenti« smo medgeneracijska ekipa strokovnih delavcev Zasavske ljudske univerze in Vrtca Zagorje ob Savi ter prostovoljcev z izrazitim tehničnim znanjem. Sodelujemo v projektu Erasmu..

DA TI NE BO DOLGČAS, KO SI DOMA

V času, ko moramo biti zaradi ukrepov preprečevanja širjenja koronavirusa doma in je naše druženje v živo omejeno le na najožje družinske člane, je pomembno, da znamo prosti čas čim bolje i..

Dodatni preventivni ukrepi

Dodatni preventivni ukrepi na  Zasavski ljudski univerzi ob pojavu SARS-CoV-2 (covid) v Sloveniji   Na podlagi priporočil NIJZ,  navodil lokalne skupnosti in Ministrstva za delo, družino, ..

Preventiva pred koronavirusom

Preventiva pred okužbo s koronavirusom Obvestilo za udeležence in obiskovalce, ki prihajajo na ZLU V okoliščinah, kot je pojav nove bolezni je zelo pomembno, da se z novo boleznijo sez..

Vanja Macerl: OSEBNA IZKUŠNJA

Sem Študentka programa Organizator socialne mreže in v okviru študija opravljam obvezno študijsko prakso v Večgeneracijskem centru, kamor se vključujejo otroci z manj priložnostmi in jim že..

PEKA PTIČKOV ZA GREGORJEVO

Gregorjevo je praznik, ki se praznuje 12. marca, na god sv. Gregorja. Šega ima korenine v predkrščanski dobi, vendar se je pri ljudeh uveljavilo prepričanje, da predstavlja prihod pomladi, s..

SVETOVALNA URICA

Na ZLU bomo v marcu pričeli z usposabljanjem za poklic socialnega oskrbovalca na domu. Poklic je idealen za vse, ki vas veseli delo na področju socialne oskrbe starejših, invalidnih in ..

KREATIVNA DELAVNICA OB DNEVU ŽENA IN MUČENIKOV

Kreativna delavnica ob dnevu žena in mučenikov - izdelava lastnih motivacijskih kartic   Ob mednarodnem dnevu žena in ob počastitvi dnevu mučenikov si bomo privoščili malce kreativnosti...

ZAKISANOST TELESA IN DEGENERATIVNE BOLEZNI

Osnovno izhodišče naturopatije temelji na človekovi notranji moči in sposobnosti samozdravljenja. Največji poudarek je na ravnovesju med telesom, umom in duhom. Tokrat bo naturopatinja ERIK..

RAČUNALNIŠKI MIKS

10-urni nadaljevalni tečaj računalništva, ki ga bo vodil Dušan Malić, na katerem boste imeli možnost, da sami poveste, kje vas ˝čevelj žuli˝ in kje bi radi izpopolnili znanje, česa ne znate ..

BOLEČINE V HRBTENICI, KOLKU IN KOLENU

V sodelovanju s Knjižnico Mileta Klopčiča Zagorje vabimo na predavanje Anke Župan Prelesnik, dr.med., spec.kirurgije, ki nam bo podrobneje predstavila bolečine na najbolj pogostih predelih t..

FACEBOOK - KOLIKO GA RES OBVLADAM

Zaradi velikega zanimanja za dvodnevno Facebook delavnico, smo razpisali dodaten termin. Pohiti in si zagotovi svoje mesto. Face..

DER, DIE, DAS ZA ZIMSKI ČAS

Skupina je že polna. ..

BALKANSKA KULINARIKA - BUREK

kulinarična delavnica je namenjena vsem ljubiteljem balkanskih jedi. Azra Mujkanović nam bo predstavila burek.  KDAJ:  sreda, 12. 2. 2020, ob 10.00 KJE:  Zasavska ljudska univerza, Graj..

Z NARAVNIMI PRIPRAVKI DO ZDRAVEGA VRTA

Jerneja Jošar je univ. dipl. inženirka agronomije, ki je našla svojo srečo v Vrtnarski hiši v Ljubljani. Na svojem vrtu nudi različne delavnice in izobraževanja za ljudi, ki si želijo vrtnar..

NARAVNE REŠITVE ZA IMUNSKI SISTEM

V sodelovanju s Knjižnico Mileta Klopčiča Zagorje vabimo na brezplačno predavanje Sanje Lončar , novinarke in neodvisne raziskovalke, ki nas bo seznanila z načini, kako učinkovito in naravn..

NAPOVEDNIK PREDAVANJ 2020

Vabljeni na pester izbor brezplačnih predavanj, ki so namenjena za vse starostne skupine. Izjemni predavatelji bodo delili svoja znanja in izkušnje, zato je to priložnost, ki je ne smete z..

Teden pisanja z roko

Zasavska ljudska univerza in VGC Zasavje se v tednu od 20. 1. do 24. 1. 2020 pridružujeta akciji Teden pisanja z roko 2020 . Pisanje z roko je izvirna človekova aktivnost in pomembna spr..

DOBRE ŽELJE ZA 2020

V škatli se skrivajo dobre želje za 2020. Od nas za vas iz srca.  Kliknite in si oglejte! ..

ZIMSKA RAČUNALNIŠKA ŠOLA

IMATE RAČUNALNIK, A GA NE ZNATE UPORABLJATI – ZIMSKA RAČUNALNIŠKA ŠOLA  (6 srečanj po 2 uri)   Ste tudi vi med tistimi, ki z računalnikom niste nikoli delali, saj vam ni bilo treba? Vedno ..

VEČER KRIMINALK S TADEJEM GOLOBOM

V torek, 14. 1. 2020, ob 18.30 vabljeni v Knjižnico Mileta Klopčiča v Zagorje  (Cesta 9. avgusta 1, Zagorje), kjer v sodelovanju s knjižnico gostimo večkrat nagrajenega pisatelja in uspešn..

SREČANJE PROSTOVOLJCEV IN UDELEŽENCEV

Ob bližajočem se koncu leta, vas vabimo na družabno srečanje, kjer bomo skupaj proslavili uspešno leto, ki je za nami in pozdravili novo, ki prihaja. KDAJ:  sreda, 18. 12. 20119, ob 10.00 ..

PRAVLJIČNE POTI DO DRUŽINSKE PISMENOSTI

Za razvoj dobre pismenosti je pomembno, da imajo otroci pomoč in podporo staršev že vse od rojstva. Na delavnici Pravljične poti do družinske pismenosti bomo prikazali različne metode in ob..

Svetovalna urica: MEDITACIJA NOTRANJIH PREMIKOV

KDAJ:  torek, 26. 11. 2019, od 9.00 do 11.00 KJE:  Zasavska ljudska univerza, Trg svobode 11 a, Trbovlje Obvezne prijave in informacije: tel. 03 56 31 191, e-naslov  valentina.uran@zlu.si..

Svetovalna urica: OCENITE SVOJE ZNANJE TUJIH JEZIKOV

Predstavili vam bomo metodo za samooceno znanja tujega jezika.  Ugotovili boste, na kateri ravni se sporazumevate v tujem jeziku in si postavili cilje učenja za naprej. Lahko se boste odlo..

JESENSKE POČITNICE

V času jesenskih počitnic z Društvom prijateljev mladine Zagorje ob Savi organiziramo raznolike aktivnosti za otroke. Plešemo, raziskujemo in ustvarjamo v ponedeljek, torek in sredo od 10.00..

PRVI KORAKI V SVET RAČUNALNIŠTVA

Vedno več ljudi uporablja računalnik, ki je danes pomembno orodje, s katerim si olajšamo marsikatero nalogo. Na začetnem tečaju se bomo tako prek vaj naučili osnove dela z računalnikom. Del..

!ODPOVEDANO! Z NARAVNIMI PRIPRAVKI DO ZDRAVEGA VRTA

Vabljeni na brezplačno predavanje Jerneje Jošar, univ. dipl. inženirke agronomije, ki je našla svojo srečo v Vrtnarski hiši v Ljubljani. Na svojem vrtu nudi različne delavnice in izobraževan..

BALKANSKA KULINARIKA - KADAIF

Kulinarična delavnica je namenjena vsem ljubiteljem balkanskih jedi. Azra Mujkanović nam bo predstavila sladico kadaif,  ob katerih vam bodo podivjale brbončice.  KDAJ:  sreda, 11. 3. 2..

VIKI GROŠELJ: MOJA SOOČENJA S HIMALAJO

Viki Grošelj je alpinist, planinski vodnik, gorski reševalec ter športni pedagog in pisatelj. Je Slovenec z največ preplezanimi osemtisočaki in prvi Slovenec, ki se je povzpel na vse najvišj..

PRAZNIČNI PETKI

PRAZNIKI SO PRED VRATI Čar praznikov ni le obdarovanje, ampak tudi medgeneracijsko druženje ob ustvarjalnih delavnicah. Vljudno vabljeni, otroci, starši in stari starši. Preživimo nekaj č..

BOLČINE V HRBTENICI, KOLKU IN KOLENU

Vabljeni na predavanje Anke Župan, spec. kir. in Irene Šter, fizio., ki nam bosta predstavili, kako se izogniti bolečinam in jih olajšati. KDAJ: petek, 25. 10. 2019, ob 10.00 KJE: Predav..

SLOVENSKE LJUDSKE ŠEGE IN PRIPOVEDI

Slovenska ljudska zakladnica hrani tisoče in tisoče pripovedi šeg in pesmi, saj ima pri nas vsaka vas svoj glas. Na našem srečanju bomo na kratko opisali šege od januarja do decembra in se n..

Obudimo stare zimske navade - PLETIMO IN KVAČKAJMO

24-urni tečaj pletenja in kvačkanja je namenjen vsem, ki bi se radi naučili nove, uporabne veščine, ki ima tudi pomirjevalen in antistresen učinek. KDAJ: vsako sredo ob 17.00 KJE: Zasavs..

DAN ODPRTIH VRAT VGC

DAN ODPRTIH VRAT VGC Zasavje četrtek, 19. 9. 2019, od 9. do 17. ure Skozi motivacijske in kulinarične delavnice bomo povezali pripadnike različnih generacij in dokazali, da se drug od dr..

DER, DIE, DAS ZA ZIMSKI ČAS (začetni tečaj nemščine)

Začenjamo z novo sezono brezplačnih jezikovnih tečajev. Der, die, das za zimski čas, je začetni tečaj nemščine, ki ga bo vodila Nina Vučilovski. Tečaj je namenjen vsem, ki si želijo učen..

RAČUNALNIŠKE URICE

Računalniške urice po meri udeležencev .  Skupaj se bomo lotili izzivov digitalne tehnologije, spoznavali napredne računalniške funkcije ter se spopadli z ovirami modernih omrežij. KDAJ: ..

ŠPORTNA REKREACIJA ZA ZDRAVJE

Športna rekreacija za zdravje je namenjena vsem ljudem, ki bi radi skozi gibanje in vaje  v svoje življenje vnesli skrb za zdravje in boljše počutje. Primerna je za začetnike in naprednejše ..

BALKANSKA KULINARIKA - ˝đulbastije˝

Kulinarična delavnica je namenjena vsem ljubiteljem balkanskih jedi. Azra Mujkanović nam bo predstavila ¨đulbastije˝,  ob katerih vam bodo podivjale brbončice.  KDAJ:  sreda, 9. 10. 201..

NAREDI SI SAM - VODNE RAKETE (ustvarjalna delavnica)

Vabljeni na ustvarjalno delavnice pod vodstvom Mojce Kropivc, kjer bodo levo in desno švigale rakete.  Vodna raketa   je tip rakete, ki uporablja vodo kot reakcijsko maso. Vodne rakete se..

ŠPORTAJ S TRIATLONCEM DENISOM ŠKETAKOM

Si želite športati z znanim zasavskim triatloncem Denisom Šketakom, poznan tudi kot ambasador vseživljenjskega učenja? So vaši otroci pripravljeni na najbolj nore in zabavne športne igre?  ..

KITAJSKA IN JAPONSKA - PIŠČANČEK S SOJO IN RIŽEM

Svetovna otroška kuharska delavnica - Kitajska in Japonska - piščanček s sojo in rižem Delavnica, ki bo otrokom pričarala Azijo skozi želodčke. KDAJ: petek, 16. 8. 2019, ob 10.00 KJ..

IGRE NAŠIH BABIC IN DEDKOV

IGRE NAŠIH BABIC IN DEDKOV (KAKO SO SI KRAJŠALE ČAS NAŠE BABICE IN DEDKI) Igre, ki jih bo pokazal Stane Kovačič, bodo zagotovo navdušile otroke, zraven pa jim bo pokazal, kako malo potrebuje..

Rusija - gobe s smetano (kulinarična delavnica)

Svetovna otroška kuharska delavnica - Rusija - gobe s smetano Vabljeni na kulnarično delavnico, kjer bomo z otroci pripravili rusko jed, ob kateri bodo navdušeni, h krati pa spoznali osnov..

VERIŽNI EKSPERIMENT

Zasavska ljudska univerza se je v lanskem letu vključila v dvoletni projekt Erasmus+ z naslovom Verižni eksperiment v vrtcu. V projektu sodelujejo tudi partnerji iz Italije, Avstrije, Poljsk..

GLASBE IN IGER Z  JURETOM TORIJEM IN TOMAŽEM MAJCNOM

Umetniška delavnica, ki jo skupaj pripravljata Tomaž Majcen ter ambasador vseživjenskega učenja in član glabene skupine Orleki Jure Tori. Otrokom bosta pričarala zabavno dopoldne. KDAJ: pe..

GLASBE IN PRAVLJIC Z JURETOM TORIJEM IN PETROM SVETINO

Glasbeno literarna delavnica, ki jo pripravljamo skupaj z ambasadorjem vseživljenjskega učenja in članom glasbene skupine Orleki Juretom Torijem. S pisateljem Petrom Svetino bosta otrokom pr..

NAREDI SI SAM - VETRNI ZVONČKI

Ustvarjalna delavnica, na kateri bodo otroci izdelovali vetrne zvončke. KDAJ: petek, 19. 7. 2019, ob 10.00 KJE: Zasavska ljudska univerza, Grajska 2, Zagorje Delavnica je brezplačna. ..

ZABAVNA ZNANOST

Na delavnici Zabavna znanost bomo otrokom s poskusi (eksperimenti) približali kemijo na zabaven način.  KDAJ: torek, 23. 7. 2019, ob 10.00 KJE: Rudarski dom, Trg svobode 11, Trbovlje ..

POČITNIŠKI PROGRAM ZA OTROKE

Dragi starši, tudi to poletje vam ni treba skrbeti. Otroke lahko vsak dan vključite v bogat brezplačen počitniški program.  V Zagorju in Trbovljah smo partnerji in sodelujoče organizacije ..

DRUŽABNO SREČANJE NA KINOLOŠKEM DRUŠTVU V ZAGORJU

Vabimo vas, da se nam pridružite na Družabnem srečanju na Kinološkem društvu Zagorje. V sodelovanju z gospodom Alojzijem Klančišarjem pripravljamo družabni dogodek, namenjen povezovanju star..

BALKANSKA KULINARIKA - pečene palačinke s piščancem in gobami

Kulinarična delavnica je namenjena vsem ljubiteljem balkanskih jedi. Azra Mujkanović nam bo predstavila bosanske pečene palačinke s piščancem in gobami, ob katerih vam bodo podivjale brbonč..

ČAJ Z ŽUPANJO: vloga in izzivi lokalne skupnosti

Pridružite se enkratni priložnosti, pri kateri se bomo ob čaju družili z županjo Jasno Gabrič. Poleg čajanke boste lahko vprašali, kar vas zanima. Ob pogovoru pa nam bo predstavila tudi vlo..

IZMENJEVALNICA OBLAČIL IN MODNIH DODATKOV

Izmenjevalnica oblačil omogoča posodobitev garderobe na ekološki način. Izločite nekaj kosov oblačil in modnih dodatkov iz omare, ki jih ne potrebujete več, hkrati pa lahko razveselite nekog..

DELAVNICA DIGITALNE FOTOGRAFIJE

Ste že slišali za izraz »fotošop«? Ste kdaj razmišljali, da bi sebe »izrezali« s fotografije in se »prilepili« pred ali pa kar na Eifflov stolp? :) Za vse to ni treba veliko računalniškega z..

BALKANSKA KULINARIKA - hurmašice

Kulinarična delavnica je namenjena vsem gurmanom balkanskih jedi . Azra Mujkanović nam bo predstavila priljubljeno bosansko sladico hurmašice, ki vas bo zagotovo navdušila. Njena priprava ..

PREPREČITE IZGUBO SVOJIH PODATKOV: nasveti, orodja in še kaj

Izgubil sem slike in druge pomembne podatke zaradi virusa? Kaj naj storim? Kako naj se pravilno in učinkovito lotim varnostnega kopiranja podatkov, preden bo prepozno.   Na brezplačni r..

VARNA RABA MOBILNIH NAPRAV

Pregled nasvetov za varno rabo mobilnih naprav (katero Wi-Fi omrežje je varno, kako brezskrbno uporabljati mobilni telefon v tujini, kako prenesti in namestiti uporabne brezplačne aplikacije..

Karel Gržan: O IRONIJI IN SMEHU, KI OSVOBAJA

Na predavanju v Knjižnici Antona Sovreta se bomo srečali s patrom Karlom Gržanom, velikim človekom, ki nas bo med drugim opomnil o ironiji in smehu, ki osvobaja, nas krepi in poudaril člove..

VODENJE MESEČNIH STROŠKOV: ukrotimo svoje potrošniške navade z Excelom

Na računalniški delavnici bomo spoznali Excel, izredno zmogljivo orodje pri delu z izračuni in spremljanju podatkov vseh vrst. V prvem delu se bomo naučili osnov uporabe programa Excel, v d..

Z NARAVNIMI PRIPRAVKI DO ZDRAVEGA VRTA

Jerneja Jošar je univ. dipl. inženirka agronomije, ki je svoj konček raja našla v Ljubljani, kjer je uredila ljubko vrtnarijo Vrtnarska hiša. Na ekološkem vrtičku prireja delavnice in izobra..

FRANCOSKA KULINARIKA - porova pita

Vabljeni na kulinarično delavnico, ki jo bo vodil ESC prostovoljec iz Francije Baptiste Paquereau. Približal nam bo čare francoske kulinarike. Naučili se bomo pripraviti nekaj specialitet...

TEMELJI ANGLEŠČINE OB MAVRIČNI BLIŽNJICI

Metoda mavrične bližnjice, ki je inovativna učna metoda predavateljice Dušice Kunaver , bistveno poenostavlja učenje angleščine, ker sledi naravni poti učenja in k tujemu jeziku pristopa iz..

DRUŽINSKO DREVO OBČINE ZAGORJE OB SAVI

Zagorje ob Savi je prva občina v Sloveniji, ki ima svoje interaktivno družinsko drevo. Dostopno je na spletu. Na njem je 120 tisoč Zagorjank in Zagorjanov, tako da lahko ‒ kot zagotavljajo n..

PREDELAVA ODPADNIH SUROVIN NA DOMAČI NAČIN

Na predavanju Zvonka Keršiča boste spoznali praktične primere uporabe odpadnih surovin, uporabnost v vsakdanjem življenju ter na kakšne načine izdelke predstavimo in promoviramo. KDAJ: t..

BALKANSKA KULINARIKA - kvrguša s piščancem

Kulinarična delavnica je namenjena vsem gurmanom balkanskih jedi. Azra Mujkanović nam bo predstavila priljubljeno bosansko jed kvrguša, ki vsa bo zagotovo navdušila. Njena priprava je prepr..

USTVARJALNA VELIKA NOČ

Na delavnici bomo na inovativen način pobarvali velikonočna jajčka s krep papirjem in zanje izdelali košarico. KDAJ: sreda, 10. 4. 2019, ob 17.00 KJE: Zasavska ljudska univerza, Grajska..

BREZPLAČNA UČNA POMOČ

Brezplačna učna pomoč za osnovnošolce iz matematike in angleščine. ..

Funkcionalna vadba

Funkcionalna vadba zajema vaje, ki krepijo dele telesa, pomembne za opravljanje vsakodnevnih nalog.  Primerna je tako za vrhunske športnike kot za malo manj športne posameznike. Vaje krepij..

ŠIVILJSKI TEČAJ: POMLADANSKA RECIKLAŽNICA

Nadaljevalni tečaj bo vodila Evelina Frelih. S šivanjem se je začela ukvarjati v srednji šoli, ki jo je obiskovala v Mariboru. Sprva je šivala samo za sosede, prijateljice. Na njihovo pri..

ZIMSKI POČITNIŠKI PROGRAM

Tudi letos bomo v sodelovanju Z DPM Zagorje poskrbeli za zanimiv počitniški program za vse tiste mlade, ki še ne vesta kaj početi med počitnicami. Poklikajte po spletni strani DPM Zagorje ..

OTROKU KORISTNI IN ŠKODLJIVI VZGOJNI STILI

Bogdan Polajner je doktor psihologije in že 25 let aktivno dela kot psihoterapevt. Uspešno terapevtsko kariero je začel na Inštitutu za varovanje zdravja in Inštitutu Antona Trstenja..

ZAKAJ JE RAZVAJENOST PROBLEM

Predavanje Marka Juhanta , ki je specialni pedagog za motnje vedenja in osebnosti. Svoje izkušnje in spoznanja iz dolgoletnega dela z otroki v obliki predavanj s konkretnimi primeri iz vsa..

Dan varne rabe interneta 2019

Dan varne rabe interneta 2019 bo potekal v torek, 5. februarja 2019, pod sloganom »Skupaj za prijaznejši internet«. Cilj prihajajočih aktivnosti v okviru meseca varne rabe interneta je spod..

POMOČ PRI DOMAČIH NALOGAH

Rabiš pomoč pri izdelavi domačih nalog? Dodatno razlago pri razumevanju navodil? Se raje učiš v družbi kot sam? Imamo rešitev! POMOČ PRI DOMAČIH NALOGAH KDAJ: vsak ponedeljek in torek..

JUTRANJA JOGA

Si želite začeti teden s polnimi baterijami?  Program je zasnovan na sistemu Joge v vsakdanjem življenju. Vadba je primerna za vse starostne skupine, tako za začetnike, kot tiste, ki ste že..

POCENI POTEPANJE – BALTSKE DRŽAVE IN FINSKA

POCENI POTEPANJE – BALTSKE DRŽAVE IN FINSKA predavanje Bojana Rusa Kdor pozna Bojana ve, da so njegove predstavitve osebne, kratke, jedrnate, z mnogimi napotki, koristnimi informacijami i..

NA BOLJŠE

NA BOLJŠE -  Predstavitev knjig in pogovorni večer z Damjano Bakarič Damjano Bakarič   poznamo kot novinarko, urednico in avtorico knjižnih uspešnic Na tesnobi in Na boljše. Takole..

SAMA DOBRA PREDAVANJA

SAMA DOBRA PREDAVANJA - napovednk dogodkov   Večgeneracijski center Zasavje pri Zasavski ljudski univerzi tudi letošnjo pomlad ne bo razočaral. Pošiljamo vam datume, ki si jih morate zab..

BODIMO ZAHTEVEN KUPEC IN ODGOVOREN PRIDELOVALEC

BODIMO ZAHTEVEN KUPEC IN ODGOVOREN PRIDELOVALEC (kako doseči sožitje med trajnostno pridelavo in potrošnjo hrane)   Maja Klemen Cokan, agronominja po izobrazbi, sicer v vlogi matere, žene..

VOŠČILA UDELEŽENCEV

Udeleženci računalniškega tečaja Izdelava prazničnih e-voščilnic nam - vam želijo...  LEPE PRAZNIKE - klikni me! ..

HITRO IN UČINKOVITO DO DELA

HITRO IN UČINKOVITO DO DELA – vseživljenjska karierna orientacija Sklop delavnic je namenjen osebam, zlasti mladim, pred ali po končanem šolanju in osebam, ki iščejo ali menjavajo zaposli..

PODARITE SI BOLJŠE ŽIVLJENJE

Večgeneracijski center Zasavje gosti združenje Human UP, ki vas vabi na predstavitev metode namestitve prvega vratnega vretenca, atlasa. Z naravno metodo namestitve prvega vratnega vrete..

MAŠČOBE, HOLESTEROL IN SODOBNE BOLEZNI

V sodelovanju s Knjižnico Mileta Klopčiča Zagorje, smo na klepet povabili  Mojco Vozel,  magistrico ekonomskih ved, raziskovalko prehrane in  soustanoviteljico gibanja Naravna imunost. Spreg..

ENOSTAVEN IN ZABAVEN SPREHOD PO VIRTUALNEM SVETU

Ste že slišali za virtualni svet oz. navidezno resničnost? Vabimo vas, da se nam pridružite na brezplačni zabavno ustvarjalni delavnici, ki jo organizira Večgeneracisjki center Zasavje. ..

DRUŽABNO SREČANJE UDELEŽENCEV

Na prijetnem srečanju vseh udeležencev Večgeneracisjkega centra Zasavja, bomo ob kavici in čaju, igrali družabne igre, se družili in skupaj spodbujali praznično vzdušje. KDAJ: ponedeljek, ..

IZDELAVA PRAZNIČNIH E-VOŠČILNIC

Preden bodo prazniki povsem pred vrati, vas vabimo da se nam pridružite na brezplačni računalniški ustvarjalni delavnici. Da bomo pravočasno zaželeli svojim najdražjim lepe želje, bomo ob ..

MAŠČOBE, HOLESTEROL IN SODOBNE BOLEZNI

V sodelovanju s Knjižnico Mileta Klopčiča Zagorje, smo povabili  Mojco Vozel,  magistrico ekonomskih ved, raziskovalko prehrane in  soustanoviteljico gibanja Naravna imunost. Spregovorila b..

NARAVNE REŠITVE ZA MOŽGANE (Sanja Lončar)

Kakšen bo rok uporabe vaših možganov? Med največje strahove današnjega človeka,  sodi verjetnost, da bo naše telo preživelo naše možgane. A to verjetnost lahko z nekoliko znanja izdat..

KITAJŠČINA (tečaj)

Vabljeni na jezikovni tečaj kitajščine , kjer vas bo Alja Ferme, univ. dipl. anglistka in sinologinja, popeljala v čarobni svet Kitajske. Poleg jezika se boste tudi približali kitajski kul..

PRAZNIČNI PETKI - USTVARJANJE IN KUHANJE

Vabljenji na petkove delavnice, kjer bo dišalo po praznikih. V prijetnem predprazničnem vzdušju bomo skupaj ustvarjali: 9. 11. 2018 - Okraski za smrekico 16. 11. 2018 - Praznični piškotki ..

SVETOVALNA URICA (ISIO): Kako izboljšati svojo učinkovitost pri delu in učenju - spoznajte svoje učne vzorce

S pomočjo vprašalnika za ugotavljanje učnih vzorcev boste dobili odgovor na vprašanje, zakaj določene naloge v življenju opravite lažje kot druge , predvsem pa drugače kot ljudje, ki jih ..

BREZMEJNA LJUBEZEN Z JASNIMI MEJAMI (pater Karel Gržan)

Brezmejna ljubezen predpostavlja jasno postavljene in spoštovane meje. – Brezmejna ljubezen in meje se ne izključujejo, pač pa, prav nasprotno, drug druge samoumevno predpostavljajo. Samol..

POZITIVNA DISCIPLINA (Jani Prgić)

Pozitivna Disciplina je program, ki je zastavljen tako, da z njim učimo otroke in mladostnike odgovornosti, spoštljivosti in vseh življenjskih veščin, ki jih potrebujejo, da bi postali us..

Obnovitveni tečaj angleškega jezika

Si želite obnoviti znanje angleškega jezika? Razumete angleško, vendar vam je nerodno govoriti? Pridružite se nam na BREZPLAČNEM OBNOVITVENEM TEČAJU ANGLEŠKEGA JEZIKA, ki ga za vas priprav..

PLES ZA STRESSS

S plesnim “multipraktikom”  Ireno Drač  začenjamo projekt  Ples za stresss . Projekt ni zasnovan kot plesna šola, saj gre v prvi vrsti za druženje, sproščanje in rekreacijo ob preizkušanj..

SVETOVALNA URICA: Ovrednotite svoje znanje tujega jezika

Predstavili vam bomo metodo za samovrednotenje znanja tujih jezikov. Z njeno pomočjo boste bolj natančno opisali, na katerem nivoju se sporazumevate v tujem jeziku in si postavili cilje učen..

DO DOMAČIH VRTNIN IN SAMOOSKRBE S POMOČJO UČINKOVITEGA VRTIČKA - visoke kapilarne grede

Zasavska ljudska univerza v sodelovanju z Občino Trbovlje v okviru projekta LAS: organizira  brezplačno predavanje s področja lokalne samooskrbe in ureditev urbanih vrtičkov. Vsebina pred..

KAKO PRIDELATI VARNO HRANO V VISOKIH GREDAH V SOZVOČJU Z UNIVERZUMOM - delo na zemlji krepi telo in duha

Zasavska ljudska univerza v sodelovanju z Občino Trbovlje v okviru projekta LAS: organizira  brezplačno predavanje s področja lokalne samooskrbe in ureditev urbanih vrtičkov. Vsebina predav..

PRIDELAVA VRTNIN IN ZELIŠČ V VISOKIH GREDAH - sam svoj mojster

Zasavska ljudska univerza v sodelovanju z Občino Trbovlje v okviru projekta LAS: organizira brezplačno predavanje s področja lokalne samooskrbe in ureditev urbanih vrtičkov. Vsebina pre..

STAŠA LEPEJ: RAZBIJAMO TABUJE: dedovanje in oporoka

Zelo pametno je vedeti, kaj je oporoka in kako sploh poteka , kakšna so pravila, kdo od sorodnikov je sploh upravičen do dedovanja, ter kdo bo v končni fazi podedoval premoženje... Vablj..

Eko party

Organiziramo edinstven "eko party", kjer bomo prikazali praktične načine ponovne uporabe stvari, ki bi jih sicer vrgli v koš. Pri izdelavi vrečk nam bodo pomagale tudi šivilje. Npr. izdelov..

JUTRANJA JOGA

Pester začetek šolskega leta v VGC Zasavje! Jutranja joga Vadba jutranje joge bo vsak ponedeljek, s pričetkom v ponedeljek, 17. 9. 2018 od 8.00 do 9.30 v predavalnici Delavskega doma Tr..

GRABOVOI

Spoznavajmo "Učenje o večnem harmoničnem razvoju" Grigorija Grabovoja. Spoznajmo moč misli, energije čustev in novo znanja ter tehnike za vzpostavljanje in ohranjanje zdravja, dobrega počutj..

OSVEŽITVENI RAČUNALNIŠKI TEČAJ

Vabljeni na osvežitveni 12-urni računalniški tečaj. KDAJ: torek, 4. 9. 2018, ob 8.30           četrtek, 6. 9. 2018, ob 8.30           torek, 11. 9. 2018, ob 8.30           četrtek, 1..

ŠOLA ZA STARŠE

Pester začetek šolskega leta v VGC Zasavje! V septembru začenjamo sklop delavnic »Šola za starše«. Gre za sklop predavanj, namenjenih družinam ali posameznim staršem, ki želijo ideje in n..

SLIKARSKA RAZSTAVA

Vljudno vabljeni na slikarsko razstavo skupine slikanje za dušo. KDAJ: četrtek, 13. 9. 2018, ob 18.00 KJE: Delavski dom Zagorje, Cesta 9. avgusta 1, Zagorje ..

TEČAJ KALIGRAFIJE

Kaligrafija je zvrst vizualne umetnosti, ki se ukvarja z abstraktnim oblikovanjem pisave.  Učili se bomo nov stil pisave, imenovan Gotica Bastarda.  Vabljenjeni na 20 -urni tečaj (5 sr..

MARKO JUHANT: Razvojne potrebe otrok

Marko Juhant je specialni pedagog za motnje vedenja in osebnosti. Svoje izkušnje in spoznanja iz dolgoletnega dela z otroki v obliki predavanj s konkretnimi primeri iz vsakodnevnega življ..

IZLET NA KLANČIŠE

V torek, 7. 8. 2018, se bomo umaknili od mestnega vrvrža in se podali na izlet na Klančiše. Na cilju se bomo malo spočili in skupaj uživali v prijetnem hladu narave in si privoščili pri..

Mala mal'ca

Avgustovsko malo mal'co bomo v celoti posvetili palačinkam . Pripravili bomo palačinke naših babic, ameriške palačinke, veganske palačinke in še kaj, kar nam bo padlo na pamet, zraven pa s..

OBISK VRTA TETE JOHANCE

Na vrtu so zbrane zdravilne in uporabne rastline . Obiskovalci se boste lahko seznanili z bogastvom zdravilnih rastlin. Vrt nudi mnoge možnosti za opazovanje, raziskovanje in učenja o..

IGRE NAŠE IN VAŠE MLADOSTI

Vabljeni na igranje iger, ki so že skoraj odšle v pozabo.  Skupaj jih bomo obudili nekaj od njih: - tančnica - zemljo krasti - gumitvist KDAJ: 30. 7. 2018, ob 10.00 KJE: Zasavska l..

Fortnite dance challenge

V petek, 20. 7. ob 10.00 se bomo v Mladinskem centru Zagorje preizkusili v pravemi Fortnite plesnem izzivu!   Zoskoti bomo z veseljem prevzeli nase plesni izziv, navdahnjen z video ig..

KINO ZA MULCE

V  ponedeljek, 23. 7. ob 10.00 uri  si bomo v Mladinskem centru Zagorje ogledali res super film!  Bučko  je v slovenščino sinhroniziran lutkovni animirani film o zaupanju, pripadnosti in ..

KAMNI SREČE, NAREDIMO SI LASTNO IGRO

Vabljeni na ustvarjalno delavnico , kjer bomo iz kamnov in nekaj bele barve ustvarili komplet domin. Medtem, ko bomo čakali, da se vse skupaj lepo posuši pa bomo kamenčke različnih oblik..

KULINARIČNE SREDE

Za popetritev počitniških dni smo na Zasavski ljudski univerzi pripravili kulinarične srede , kjer bodo lahko otroci svoj prosti čas zapolnili s pridobivanjem kulinaričnih spretnosti. Kuli..

POLETNA ANGLEŠČINA

Od 5. 7. 2018 do 19. 7. 2018 , bo v Večgeneracjiskem centru Zasavje na Zasavski ljudki univerzi v Zagorju potekala Poletna angleščina . 30-urni tečaj je namenjen učencem od 7. do 9. razr..

Počitniško dogajanje na Zasavski ljudski univerzi

Na Zasavski ljudski univerzi smo v Večgeneracijskem centru Zasavje poskrbeli, da našim najmlajšim med poletnimi počitnicami ne bo dolgčas. Tako bodo lahko osvežili svojo angleščino v 30-ur..

LEGO SERIOUS PLAY

Si upaš razmišljati z  legom  in sestaviti prihodnost? Pridi v  MC ZOS   9. 7. 2018  ob  10.00. Delavnica  je namenjena mladim, ki se želijo spoznati z načinom  reševanja izzivov s pomo..

POČITNIŠKI PROGRAM ZA VSE

Starši, to poletje vam ni treba skrbeti. Otroke lahko v vseh treh zasavskih občinah vključite v bogat brezplačni počitniški program. V Zasavju to poletje ni razloga za tovrstne skrbi. P..

Ustvarjalne delavnice na Hrastkovem festivalu

V soboto, 16. 6. 2018 je na 1. Hrastkovem festivalu v Hrastniku sodeloval tudi Večgeneracijski center Zasavje, ki je izvajal ustvalne delavnice za otroke. Otroci so bili zelo ustvarjalni in..

VARČEVANJE V GOSPODINJSTVU

Želite privarčevati? Na delavnici boste spoznali na kakšne načine lahko privarčujete v gospodinjstvu pri ekonomični rabi z energijo. Preverili bomo tudi mite o onesnaževanju, ter spoznali ..

NEPOZABNA, PRIVLAČNA IN ZAPELJIVA KUBA

Potopisno predavanje o Kubi, ki ga bo vodil Marjan Tomše. Tudi Marjan v sebi nosi nekaj kubanske strasti do življenja, zato bo spoznavanje njihove kulture, arhitekture, ljubezni do plesa, ..

POTEPANJE PO ISLANDIJI

Vabljeni na potopisno predavanje o Islandiji, deželi ognja in ledu, naravnih vrelcih... Predavanje bo vodila Nina Erjavec.   KDAJ:četrtek, 14. 6. 2018, ob 9.00 KJE: Zasavska lju..

ZAKORAKAJMO NA VINE IN ODKRIJMO SKRIVNOSTI CERKVE SV. JANEZA EVANGELISTA

Vabimo vas na  pohod   na Vine  in  predavanje o  cerkvi Sv. Janeza Evangelista . Vine  so naselje v občini Zagorje ob Savi, do katerega vodijo tudi priljubljene  sprehajalske  in  pohodniš..

Teden izbraževanja za trajnostni razvoj

Danes poskrbimo za svoj jutri. Izraz trajnostni razvoj vse pogosteje zasledimo v vsakdanjem življenju. Teži h kakovostnejšemu in ne količinskemu razvoju, s katerim bomo zadovoljevali potreb..

OGLED IN PREDSTAVITEV AKVAPONSKEGA SISTEMA GOJENJA RASTLIN V SOŽITJU Z RIBAMI

Prednosti akvaponskega sistema gojenja: prihranek pri času Z akvaponskim vrtom prihranite čas, ki ga v navadnem vrtu porabite za gnojenje, okopavanje  in rahljanje zemlje, za zalivanje z..

Z MARJANOM NA KUBO

V sredo,  30. 5., ob 18.  uri se bomo z Marjanom Tomšetom odpravili na popotovanje po vroči Kubi. Potopisno druženje se bo zgodilo v Mladinskem centru Zagorje ob Savi . Tudi Marjan v sebi ..

SAMOSABOTAŽA - ENA NAJVEČJIH OVIR NA POTI K USPEHU

Psihologija človeka je velikokrat resnično presenetljiva, vendar žal pogosto v ne najbolj pozitivnem smislu. Lahko bi rekli, da so čudna pota gospodova, če bi se izrazili kanček bolj pesnišk..

LEGO SISTEM PREDELAVE ODPADNIH SUROVIN NA DOMAČI NAČIN

Na delavnici boste spoznali praktične primere uporabe odpadnih surovin, uporabnost v vsakdanjem življenju ter na kakšne načine izdelke predstavimo in promoviramo. Delavnico bo vodil Zv..

Enostarševstvo; BREME ALI DARILO?

V Sloveniji je vsaka četrta družina enostarševska . Da gre za ranljivo skupino, ki je tako socialno kot finančno deprivilegirana, ni nobenega dvoma; da imajo enostarševci otežen dostop do z..

NADALJEVALNI TEČAJ RAČUNALNIŠTVA

Vabimo vas na Nadaljevalni tečaj računalništva, ki ga organiziramo skupaj s Srednjo šolo Zagorje. Tečaj bo potekal v dveh delih, naučili pa se bomo: - obdelave in urejanja fotografij, - prip..

S TAPKANJEM DO BOLJŠEGA ZDRAVJA

Tehnika deluje na podzavestni, energetski in fizični ravni, rezultati pa so v izjemno kratkem času vidni in jih lahko občutimo kot pozitivno spremembo. Če imamo, na primer, skrbi in straho..

PREMIERA IZOBRAŽEVALNEGA FILMA ACS: DIGITALNA PISMENOST

V sklopu prireditev Tedna vseživljenjskega učenja v sodelovanju z Andragoškim centrom RS organiziramo premiero izobraževalnega filma - DIGITALNA PISMENOST SKOZI OSEBNO IZKUŠNJO   Trboveljča..

TEHNIKE ZA ZAVESTNO USTVARJANJE ŽIVLJENJA (predavanje)

Praktično bomo pogledali in »uporabili« določene tehnike, ki so mnogim pomagale doseči cilje, premagati strahove in raztopiti blokade. Ena zelo znanih je EFT ali tapkatnje, tehnike po dr. ..

PREDSTAVITEV METODE HumanUP

Vljudno vas vabimo na predstavitev  Human UP   metode   namestitve prvega vratnega vretenca  ( atlasa ) v pravilen anatomski položaj, ki je 100 % varna in zelo učinkovita.   Okrog 90 % lju..

KRATKO IN SLADKO POTEPANJE PO MALTI

Potopisno predavnje o otoku v osrednjem Sredozemskem morju nam bo predstavila Mateja Ocepek , ki nam bo povedala, kaj vse je doživela na kratkem oddihu in zakaj je Malto vredno obiskati...

TRŽNICA GENERACIJ

Večgeneracijski center Zasavje bo 16. maja, med 9.00 in 12.00 uro, na Paradi učenja , ki jo organizira Zasavska ljudska univerza predstavil Tržnico generacij , ki je eden od dogodkov EU ..

2 v 1 - EXCEL V DVEH KORAKIH

Za vas smo pripravili dvodnevno računalniško delavnico , na kateri bomo spoznali tako osnovna orodja kot tudi naprednejše funkcije, ki jih ponuja program za delo s preglednicami (vnašanje,..

VARNO STARANJE (delavnica)

Vabimo vas na delavnice Varno staranje , na katerih bomo govorili o naslednjih temah:         - Doživljanje starejšega človeka in komunikacija, ko so odnosi težavni;         - Skrb za var..

Delavnica izdelave naravnega mila

Vabljeni, da se nam pridružite na delavnici izdelave naravnih mil iz kvalitetnih rastlinskih maščob in dodatkom eteričnih olj, ki bo v četrtek, 26. 4. 2018 ob 10.00 uri v Rudarskem domu Trb..

URE SLOVENSKE KULTURE

Ponovno organiziramo ure slovenske kulture, v okviru katerih se lahko priseljenci iz Bosne, Hrvaške, Srbije naučijo osnov slovenskega jezika. Poudarek je na učenju slovenščine, da se posame..

Tečaj samoobrambe

Vabljeni na brezplačni tečaj samoobrambe. Spoznali bomo učinkovite osnove samoobrambne tehnike, osnovne vaje za krepitev telesa z lastno težo, samokontrola, krepitev telesa in duha, predsta..

Pomladne unikatne voščilnice

Ustvarjalni delavnici, kjer bomo izdelovali unikatne pomladne voščilnice. KDAJ: torek, 10. 4. 2018, ob 10.30 KJE: Rudarski dom, Trg svobode 11, Trbovlje DELAVNICA JE BREZPLAČNA. Vljudno..

Igranje šaha

Če se želite naučiti igranja šaha ali pa ga že znate in bi želeli malo osvežiti in nagraditi vaše zanje, potem se nam pridržite. KDAJ: sreda, 11. 4. 2018, ob 15.00 KJE: Zasavska ljudska..

Tečaj montaže videoposnetkov

Želite postati sam svoj videomojster? Potem se nam pridružite na tečaju, kjer se bomo naučili samostojno priti od ideje do končne pripovedne celote (videoposnetka). (3 srečanja) KDAJ: ..

Od celice do celice - spoznajmo Excel

Enodnevna računalniška delavnica, kjer se bomo naučili osnov programa Excel. KDAJ: petek, 13. 4. 2018, ob 9.00 KJE: Zasavska ljudska univerza, Grajska 2, Zagorje Vljudno vabljeni. In..

Kuhajmo z Emilijo Pavlič

Vabimo vas na teoretično praktično kuharsko delavnico s priznano strokovnjakinjo - kuharico, ga. Emilijo Pavlič, ki je zelo aktivna promotorka kuharstva in sodeluje na mnogih sejmih, strokov..

Svetovalne urice: Ali poznate svoje kompetence

Pri pisanju življenjepisa je pogosto najtrši oreh opis naših kompetenc. Na kratki delavnici vam bomo ponudili metodo, s pomočjo katere boste lahko prepoznali in določili svoje kompetence. K..

FACEBOOK ZA STAREJŠE III.

Ali želite s prijatelji na Facebook - u deliti fotografije iz vašega rojstnega dne? Ste se pred kratkim potepali po Alpah, mogoče bili na morju? Ali ste vedeli, da lahko fotografijam, ki jih..

Bodi sam svoj kreator: Vpliv čustev in podzavesti na naš vsakdan

Kako kreiramo naša življenja? Kaj pravzaprav v praksi pomeni že zelo star pregovor: «Vsak je svoje sreče kovač!« Ali imamo vpliv  na naša življenja, usodo oz. kolikšni meri? Čustva ustva..

Kako iz zdravilnih rastlin dobimo več

Notranje moči, zdravilne moči, se lahko iz ene rastline izvlečejo na različne načine. Pridružite se nam na brezplačnem predavanju, kjer boste izvedeli, kako iz preprostih, nam dobro poznani..

Dan za spremembe: MEDGENERACIJSKA RECIKLAŽNICA (ustvarjanje, okrasitev in druženje)

Velika vseslovenska prostovoljska akcija v organizaciji Slovenske filantropije ponovno povezuje številne akterje po celi Sloveniji, letos še posebej z namenom povezovanja skupnosti. Pridružu..

Javno povabilo za sodelovanje na 5. medgeneracijskem festivalu "Srečen za živet"

Medgeneracijski festival promovira prostovoljstvo, aktivno preživljanje prostega časa, medgeneracijsko sodelovanje ter povezovanje društev, zavodov in organizacij iz lokalnega okolja, ki de..

Družabne igre

Spoštovani »stari« in »novi« obiskovalci naših aktivnosti! V sklopu programov  za vse generacije  želimo razpoložljiv prostor in čas nameniti  druženju vseh , ki jih privlačijo  družabne i..

Svetovalne urice: Ocenite svoje zanje tujih jezikov

Predstavili vam bomo metodo za samovrednotenje znanja tujih jezikov. Z njeno pomočjo boste bolj natančno opisali vaš nivo sporazumevanja v tujih jezikih. KDAJ: sreda, 7. 3. 2018, ob 15...

SOS pri moderni tehnologiji

Vas moderna tehnologija včasih spravlja ob pamet ? Se vam zdi, da se svet prehitro spreminja, vam pa se včasih zdi, da ga komaj dohajate.  Nudili vam bomo pomoč pri pametnih telefonih, ..

Zdravljenje z glino

Glina vsebuje veliko količino mineralov , ki so nujni za delovanje človeškega organizma (v montmorilonitnih glinah, na primer, lahko najdemo tudi do 75 različnih mineralov), kar morda lahk..

Barvanje velikonočnih jajčk na naraven način

Želite spoznati malo drugačen način barvanja velikonočnih jajčk ? Potem se nam pridružite na delavnici, kjer se bomo naučili, kako jih lahko pobarvamo na najbolj naraven način, ki pa je ..

Mediacija - način iskanja skupnih rešitev

MEDIACIJA  je način mirnega reševanja spornih vprašanj s pomočjo tretje osebe- mediatorja.   V različnih življenjskih situacijah prihaja do situacij, ko ne najdemo rešitve, ki bi bi..

Čakre in njihov vpliv na vsakdanje življenje

Čakra v sanskrtu pomeni kolo, vrtinec in se nanaša na 7 glavnih energijskih centrov iz katerih je naša zavest oziroma naš energijski sistem sestavljen. Te čakre oziroma e..

V kino po nova znanja

V kinodvorani Delavskega doma Trbovlje si boste lahko brezplačno ogledali  film z naslovom Družina . Po koncu pa bo sledil pogovor z Maticem Muncem na temo, ki je prikazana v filmu...

Spoznajmo se s Facebookom II.

Facebook nam omogoča navezovanje in razvijanje stikov s širokim krogom ljudi. Vendar bolj je družabno omrežje popularno, bolj se razvijajo tudi goljufije, ki to »povezovanje« in »druženje« ..

Tečaj pametnih telefonov

V marcu bo potekal 12-urni brezplačni tečaj pametnih telefonov . Na tečaju se boste naučili uporabljati določene aplikacije, Bluetootha in še mnogo več. Zato ste vljudno vablj..

Z malim princem skupaj na Facebook

Uporaba IKT postaja nuja ne samo na službenem področju ampak tudi v vsakdanjem življenju. Medgeneracijsko sodelovanje je stoletja veljalo za nekaj samo po sebi umevnega. Danes je situacija d..

Odkrijmo moč eteričnih olj

Zanimivo brezplačno predavanje vas bo popeljalo v svet eteričnih olj. Seznanili se boste z njihovimi vrstami, načini uporabe in kako lahko z njihovo uporabo poskrbimo zase in svoje najbljiž..

Izrazimo ljubezen z unikatno voščilnico

Če želite svojim bljižnjim podariti kaj iz srca in unikatnega za valentinovo, se nam pridružite na ustvarjalni delavnici, kjer bomo izdelovali zanimive voščilnice. KDAJ: ponedeljek, 12...

Tečaj slepega tipkanja

Za vse, ki se želite naučiti slepega tipkanja na računalniku smo v Večgeneracijskem centru Zasavje na Zasavski ljudski univerzi organizirali 15-urni brezplačni tečaj slepega tipkanja. S prid..

Družabni torki

Vsak torek od 9.00 do 12.00 se bomo v dnevni sobi Večgeneracijskega centra Zasavje na Zasavski ljudski univerzi družili ob družabnih igrah. Pridružite se nam tudi vi pri igranju enke, remija..

Postani prostovoljec

Akcija, ki smo jo naslovili »Podari uro – na dan, mesec ali leto«, je namenjena pridobivanju prostovoljcev, ki bodo starejšim, priseljencem, invalidom, osebam s posebnimi potrebami, mladim ..

Kulinarična delavnica z Mojco in Nejo

Posladkajmo se s sladkimi polmeseci in navihanimi kroglicami. KDAJ: sreda, 31.1.2018, ob 9.00 KJE: Zasavska ljudska univerza, Grajska 2, Zagorje Obvezne prijave ne telefonsko številko..

Naučimo se kitajsko - tečaj

30-urni tečaj kitajščine 15 srečanj po 2 uri KDAJ:začetek četrtek,   22.2.2018 od 17.00 do 19.00 KJE: Rudarski dom, Trg svobode 11, 1420 Trbovlje Tečaj je brezplačen. ..

Bazar

Če imate doma predmete, na katerih se nabira prah in jih ne potrebujete več, vas vljudno vabimo, da jih prinesete, v zameno pa lahko odnesete, kar vam je všeč. KDAJ: 22.1.2018 - 26.1.2018,..

Ure slovenske kulture (tečaj slovenščine za tujce)

Z novim letom se na Zasavski ljudski univerzi, Grajska 2, Zagorje, ponovno začenjajo Ure slovenske kulture za tujce. Namenjene so priseljencem, ki se želijo naučiti slovenskega jezika in k..

PREDAVANJE: Nad vzroke težav z dvigom življenjske energije

Se pogosto sprašujete, kako lahko dvignete nivo energije, da razrešite, kar vam ni všeč, da se stvari »postavijo na svoje mesto« (pa naj gre za slabše zdravje, fizično počutje, odnose, kari..

Družabni torki

Vsak torek se bomo v dnevni sobi na Zasavski ljudski univerzi družili ob družabnih igrah. Pridružite se nam tudi vi pri igranju enke, remija in iger, kot so človek ne jezi se, activity, scra..

Moj prijatelj na štirih tačkah (delavnica)

Marsikdo izmed nas je ponosen lastnik štirinožnega kosmatinca. V vsakdanjem življenju pa se pogosto srečujemo z različnimi situacijami, ob katerih ne vemo, kako reagirati. Rešitve na različ..

Usposabljanje za prostovoljce: timsko in projektno delo

Ti lahko narediš nekaj, česar jaz ne morem. Jaz lahko naredim nekaj, česar ti ne moreš. Skupaj pa lahko narediva zelo veliko. (mati Tereza)   Hej, prostovoljke in prostovoljci! ..

BODI EKO, USTVARI E-VOŠČILNICO Z DUŠANOM

KAJ?: Dandanes za izdelavo voščilnic ne potrebujemo papirja in okraskov , saj se lahko preprosto usedemo za računalnik in si izdelamo svojo digitalno različico. Naš prijatelj Dušan nas bo..

USTVARJALNI DECEMBRSKI PETKI: Unikatne voščilnice

KAJ?: V tokratnem ustvarjalnem decembrskem petku se bomo posedli za mizo in se skupaj lotili ustvarjanja unikatnih prazničnih voščilnic s katerimi boste lahko obdarili svoje najbližnje. ..

Kulinarična delavnica: PEKA BOŽIČNIH PIŠKOTOV

KAJ?: V tokratni kulinarični delavnici bomo pečico nastavili na 180°C, zamesili okusno in sladko maso ter spekli čisto prave b ožične piškote . Recept zaenkrat ostaja skrivnost, zato ne ..

ZAKLJUČEK ZA UDELEŽENCE

Ker smo bili v Večgeneracijskem centru Zasavje skozi celo leto izredno delavni in pridni smo za vse naše udeležence pripravili prav poseben zaključek. Družili se bomo ob klepetu, ustvarjanj..

USTVARJALNI DECEMBRSKI PETKI: Kapice za na smrečico

Letošnji decembrski petki bodo namenjeni ustvarjanju . Vsak teden bomo izdelovali različne okraske in adventne izdelke, ki bodo okrasili naše domove ter jih obdali s pridihom bele zime. ..

SOS ŠOLA

Stopili smo v  novo šolsko leto  in naši najmlajši imajo že prve vtise o počutju v šolskih klopeh in prve zadrege pri razumevanju snovi pri matematiki. Inž. Alenka Knez , upokojena učitel..

Vse življenje se učimo: osnove dela z računalnikom

V sodelovanju s Srednjo šolo Zagorje vas vabimo na brezplačne delavnice računalniškega opismenjevanja . Vsebino bomo prilagodili predznanju in željam udeležencev. Načrtujemo štiri srečanj..

Predavanje: Bachove esence

KAJ?: Dr. Bach je bil zdravnik, homeopat in bakteriolog, ki je razvil nov način zdravljenja – cvetno terapijo, ki se osredotoča na globlje vzroke bolezni, ne zgolj na njene simptome. Našel..

Bralna skupina

KAJ?: Ta mesec so zopet na vrsti knjigoljubi in ljubitelji pisane besede. Če ste eden izmed tistih, ki obožujete knjige ter dobro družbo, potem je pravi čas, da se pridružite. Skupina je v..

IZDELAJ SI UNIKATNI ADVENTNI VENČEK

KAJ?: Ob koncu novembra se bomo v Večgeneracijskem centru Zasavje učili izdelovati adventne venčke. BREZPLAČNA delavnica je namenjena sprostitvi in druženju, skupaj pa bomo ob enem sp..

Usposabljanje za prostovoljce: timsko in projektno delo

Ti lahko narediš nekaj, česar jaz ne morem. Jaz lahko naredim nekaj, česar ti ne moreš. Skupaj pa lahko narediva zelo veliko. (mati Tereza)   Hej, prostovoljke in prostovoljci! P..

Obnovitveni tečaj angleškega jezika

Si želite obnoviti znanje angleškega jezika? Razumete angleško, vendar vam je nerodno govoriti? Pridružite se nam na BREZPLAČNEM OBNOVITVENEM TEČAJU ANGLEŠKEGA JEZIKA, ki ga za vas pripravl..

Zaposlitev 101

Zaposlitveni klub za mlade Vabimo te, da se nam pridružiš v Zaposlitvenem klubu za mlade iskalce zaposlitve, kjer bomo  ob tedenskih srečanjih dopolnjevali naše kompetence, si širili soc..

ČUTIM - raziskujemo čustva. Delavnica za otroke in mlade.

Jeza, veselje, strah, presenečenje - vse to so čustva, ki jih doživljamo. Nekatera doživljamo raje, drugim bi se želeli izogniti. A čustva so neizpodbiten del našega življenja. Kako jih izra..

ČUTIM - moj osebni prostor. Delavnica za otroke in mlade.

Telo je ogrodje, ki nas drži pokonci in prenaša naokoli. V kakšni meri ga dejansko poznaš in kako ga ceniš? Ali veš do kam sega tvoj osebni prostor? Na delavnici bomo raziskovali odnos do s..

BAZAR

V Večgeneracijskem centru Zasavje bo  od   25. 9. 2017do 29. 9. 2017  nastanjen  BAZAR . Kaj to pomeni? To pomeni, da bo v dnevnem centru v Zagorju, na Zasavski ljudski univerzi, na Grajsk..

Izrezi si bučo in se pripravi na noč čarovnic

Ob koncu meseca oktobra se bomo v Večgeneracijskem centru Zasavje poigrali z noži in bučami. Razlog temu je seveda Noč čarovnic. Ta "čarovniški" praznik, ki je k nam prišel iz ZDA, bo poskrb..

Predavanje: Predstavitev zgodovine medijskih toplic in Valvasorjeve kapele

G. Marjan Klančnik, lokalni ljubiteljski zgodovinar in iskalec resnice, bo za nas pripravil prav posebno predavanje. Ob izzidu njegovega zbornika bo v Večgeneracijskem centru Zasavje potekal..

Delavnica pametnih telefonov

Tudi v jesen bomo v Večgeneracijskem centru Zasavje zakorakali z zelo popularno delavnico pametnih telefonov. Zavedamo se namreč, da dandanes veliko starejših ljudi uporablja pametne telefon..

Zajtrk posoških pastirjev

Zdrav zajtrk je eden izmed najpomembnejših obrokov v dnevu, zato Večgeneracijski center Zasavje za Vas pripravlja prav posebno kuharsko delavnico. Zajtrk posoških pastirjev bo poskrbel za va..

Ure za vzgojo

VEČGENERACIJSKI CENTER ZASAVJE V SODELOVANJU Z DRUŠTVO PRIJATELJEM MLADINE IN CENTROM ZA SOCIALNO DELO TRBOVLJE VABI NA: URE ZA VZGOJO  Ali znam postaviti meje svojemu otroku? ..

Mala šola Djotiša

  KAJ JE DJOTIŠ?   Osnovni pomen besede DJOTIŠ je svetloba, oz. ustvarjanje svetlobe (DJOTI – svetloba, IŠA – Bog, Stvarnik). Je več tisočletij staro znanje o naravnih ritmih, ki ga lahk..

Kulturnice za otroke

V preteklem šolskem letu je Večgeneracijski center Zasavje v sodelovanju z Osnovno šolo Trbovlje izvedel program »Kulturnice za otroke«, kjer so učenci od 1. do 9. razreda prisluhnili inter..

URE ŠPANSKE KULTURE

V MC ZOS se s septembrom vračajo Ure španske kulture, ki bodo potekale  vsako sredo ob 18:00 . Na druženjih, ki bodo potekala v pogovorni osnovni angleščini se boste  seznanili s špansko kul..

RAČUNALNIŠKA DELAVNICA E-ZDRAVJE

Ste bili pred kratkim pri zdravniku in vam je namesto zelene napotnice na papirju izdal eNapotnico? Z izdano eNapotnico se lahko sedaj sami s pomočjo računalnika in interneta naročite na zd..

DELAVNICA PAMETNI TELEFON, PAMETEN UPORABNIK

Razmišljate o nakupu pametnega telefona ali pa ga že imate in bi ga radi koristno uporabljali v vsakdanjem življenju? Živimo v svetu tehnologije, v svetu, v katerem so pametne naprave posta..

KUHAJMO PO NEMŠKO

Vstopite v kuhinjo dnevnega centra Večgneracijskega centra Zasavje, kjer bo zadišalo po nemški kuhinji. Na kulinarični delavnici bomo spoznali, kakšne so kuharske navade naših nemških sosedo..

Bralna skupina

Če radi berete in svoja razmišljanja delite z drugimi, potem vas vabimo, da se pridružite Bralni skupini , ki se bo srečala v torek, 12. 9. ob 17.00 v dnevnem centru Večgeneracijskega cen..

DUHOVNA IN FIZIČNA VADBA ZA VSE GENERACIJE

Gospod Alojz Miklavčič, dolgoletni trener borilnih veščin, ki je sistem treninga PON-DO-KWAN prinesel v Zagorje, je bil v svoji karieri tudi selektor državne reprezentance v semi contactu,..

Glasbeni sešn

Včeraj se je v Večgeneracijskem centru Zasavje zaključila glasbena delavnica za otroke, ki med poletjem obiskujejo aktivnosti v okviru Društva prijateljev mladine Trbovlje. Na glasbenem "seš..

OBVESTILO - Spremenjen odpiralni čas dnevne sobe Večgeneracijskega centra Zasavje

Obveščamo vas, da bo z dnem 27. 6. 2017 spremenjen odpiralni čas dnevne sobe Večgeneracijskega centra Zasavje. V dnevno sobo vas vabimo vsak dan od 7.00 do 17.00 ure. Vabljeni!..

Še zadnje srečanje v tem letu...

Danes smo imeli zadnje in zaključno srečanje v tem šolskem letu s učenci iz Osnovne šole dr. Slavka Gruma. Učenci so povedali, da so se z nami imeli fino, skupaj smo se smejali, igrali. Za ..

SOS ŠOLA

Šolsko leto se zaključuje in prihaja čas za sproščanje, počitnikovanje, druženje in igranje. Kako pristopiti k otroku v času počitnic?  Ali je primerno, da mu predstavimo kakšne stare druža..

Delavnica priprave in peke bureka

Pretekli četrtek, 18. maja 2017, je v Mladinski center Zagorje potekala delavnica priprave in peke bureka, ki so jo vodile članice KUD Zagorski biser . Kulinarična delavnica je bila zapo..

ŠPORT IN ŠPAS

V torek, 16.5., se je  Večgeneracijski center Zasavje  mudil v zagorskem vrtcu in sicer na največjem in najštevilčnejšem športno rekreativnem projektu ŠPORT IN ŠPAS. Namen projekta ŠPORT in ..

Računalniška delavnica: Spletni marketing

POVEČAJTE SVOJO PRODAJO Z UPORABO SPLETNEGA MARKETINGA   Spletni marketing združuje več vrst marketinških aktivnosti, ki se nanašajo na medij, ki ga predstavlja internet.  Spletni Marketi..

Nacionalno odprtje tedna vseživljenjskega učenja

Nacionalno odprtje tedna vseživljenjskega učenja prvič v Zasavju. Dogodek organizira Zasavska ljudska univerza v sodelovanju z Delavskim domom Trbovlje pod okriljem Andragoškega centra..

Uradno odprtje Večgeneracijskega centra Zasavje

V prostorih Zasavske ljudske univerze (ZLU) v Zagorju smo 18. aprila slovesno odprli Večgeneracijski center Zasavje. Gre za projekt, ki ga ZLU vodi v sodelovanju s partnerjema Mladinskim cen..

Nedeljsko plesno popoldne

V nedeljo, 23. 4. 2017, se bo spet plesalo. VGC Zasavje organizira nedeljsko plesno popoldne v gasilski dvorani Prostovoljnega gasilskega društva PGD Zagorje - mesto, kjer bo dovolj prostor..

4. Medgeneracijski festival "Srečen za živet"

Zagorje, 18. april 2017 –   pretekli petek, 14. aprila 2017,  je v avli Kulturnega centra Delavski dom Zagorje potekal 4. medgeneracijski festival z naslovom »Srečen za živet«. Festiva..

Izdelava hranljive zeliščne kreme za telo

Izdelali bomo hranljivo zeliščno kremo za telo. - Spoznali bomo sestavine za različne tipe kože - izbrali zelišča, ki imajo ugoden vpliv na kožo in telo - seznanili se bomo s postopkom izde..

Delavnica zeliščnega vrta Cvetka

Spoznali bomo 15 najpogostejših zelišč, ki jih lahko vzgojimo na domačem vrtu ali na balkonu. Izvedeli bomo več o: • pripravi substrata in setvi • primerni legi in negi skozi rast • uporabi..

V iskanju prave vrednosti

V knjigi nam avtor Robi Zupan približa soočenje z diabetesom in kako je bolezen vključil v življenje. Izjava prof. dr. Andreja Janeža, dr. med.: "Postal sem njegov terapevt, on pa moj uči..

Kako povišati nivo vitalne energije

Predavanje za tiste, ki bi se radi poučili o življenjski energiji (či) in o njeni nujnosti za naše življenje ter vsakodnevno delovanje.  V torek, 21. 3 . se vidimo v Večgeneracijskem c..

Kreativne urice za otroke z Lili

Konec tedna je čas za sprostitev in kreativnost. Vsak petek od 16.00 do 18.00 ure potekajo v Večgeneracijskem centru Zasavje kreativne urice za otroke s slikarko Lili. Za čisto pravi zač..

Bralne skupine

"Sončni vzhod prebuja naravo, branje knjig razsvetljuje glavo." Za vse, ki se ob branju počutite navdihnjene. Za vse posameznike, ki radi berejo knjige, svoje misli, ideje in razmišljan..

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

Z ANGLEŠČINO NA POT predavateljica se je zelo trudila pri izbiri posameznih vsebin. krasna pri dajanju spodbude. počutiš se, da ji je resnično v veselje, ker se trudiš in napreduješ, čeprav z malimi koraki.

ZAČETNI TEČAJ ITALIJANŠČINE strokoven, sproščen in predvsem potrpežljiv odnos predavateljice in tudi podpora ostalega osebja pri težavah z učenjem na daljavo.. lušno je bilo.

RAČUNALNIŠKI TEČAJ Svojim znancem in prijateljem bi priporočila izobračevanje pri ZLU in Večgeneracijskem centru Zasavje iz preprostega razloga, predavatelji so strokovno usposobljeni in svoje znanje posredujejo na enostaven način, tako da je nam vsem razumljiva razlaga. Pohvalila bi celotno ekipo VGC Zasavje za odlično pripravljen izobraževani program, sprotno prilagajanje predlogom in potrebam udeležencev programa.