Predstavitev knjige: MONGOLSKE PEGE | Novice

Predstavitev knjige: MONGOLSKE PEGE Vabljeni na predstavitev knjige Zorana Predina.

"Kadarkoli izvem, da se je nekdo, ki ga ne poznam kot pisatelja, odločil napisati roman, v meni to zbudi prav posebno radovednost. Roman o svojemu avtorju razkrije veliko več, kot nam je avtor sam o sebi pripravljen razkriti. V pesmih se pesnik lahko po svoji volji skriva in razkriva, lahko hudomušno kuka skozi razprte prste, se pretvarja in potvarja, celo v kratkih zgodbah lahko pisatelj ostane v neostrem ozadju, v romanu pa, oprostite mi prosim, mora dati jajca na mizo. Zoran Predin nikdar, ne kot pesnik ne kot pisatelj, ni hotel biti smrtno resen in če bi moral opisati slog njegovega romana, bi rekel, da gre za žlahtno ironijo. Zapeljuje nas z opisi vzplamtele prepovedane ljubezni in besedilo prefinjeno navlaži s prepoznavno nagajivo erotičnostjo, da lahko potem na zaljubljena dekleta kot giljotino spusti turške posiljevalce, korziške letalske nesreče ali podivjane konje. Pri malokom zna biti tragičnost tako vedra, kot je pri njem. Ko se namreč bralec tam proti koncu romana ozre nazaj na družinsko zapuščino Gorazda Dimca, povzpetniškega člana stranke Slovenija Slovencem, se mu revež kar zasmili. Kaj tako hudega je zagrešil ta čistokrvnež, se vpraša, da mu je pisatelj njegov slovenski rod zapacal z vsem, kar mu je prišlo pod prste, od turških semen do oznovskega doušništva, od množičnih pomorov do pedofilije." Goran Vojnović

KDAJ: ponedejek,14. 12. 2020, ob 19.00 
KJE: na daljavo prek Teamsov
Dan pred predstavitvijo knjige vam pošljemo povezavo na vaš elektronski naslov.

Predavanje poteka v sodelovanju s Knjižnico Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi.

Za prijavo na brezplačno aktivnost klikni https://forms.gle/uF4bMCwMTupjvMpw5.
Informacije na tel. št. 068 613 954 ali info@vgc-zasavje.si.

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

Z ANGLEŠČINO NA POT predavateljica se je zelo trudila pri izbiri posameznih vsebin. krasna pri dajanju spodbude. počutiš se, da ji je resnično v veselje, ker se trudiš in napreduješ, čeprav z malimi koraki.

ZAČETNI TEČAJ ITALIJANŠČINE strokoven, sproščen in predvsem potrpežljiv odnos predavateljice in tudi podpora ostalega osebja pri težavah z učenjem na daljavo.. lušno je bilo.

RAČUNALNIŠKI TEČAJ Svojim znancem in prijateljem bi priporočila izobračevanje pri ZLU in Večgeneracijskem centru Zasavje iz preprostega razloga, predavatelji so strokovno usposobljeni in svoje znanje posredujejo na enostaven način, tako da je nam vsem razumljiva razlaga. Pohvalila bi celotno ekipo VGC Zasavje za odlično pripravljen izobraževani program, sprotno prilagajanje predlogom in potrebam udeležencev programa.