Spletne laži

Na internetu lahko kdorkoli objavi karkoli (če le ni kaznivo), nadzor nad vsebinami pa je pomanjkljiv ali ga sploh ni. Objave, ki so ljudem všeč, se širijo zelo hitro, tudi če niso resnične. S prepoznavanjem neresničnih ali zavajajočih informacij lahko preprečimo, da bi škodovali sebi ali drugim. Center za varnejši internet (safe.si) je pripravil zloženko z nasveti, kako prepoznati laži na internetu in zakaj je pomembno, da jih znamo prepoznati. Zloženko Spletne laži: Ne verjemi vsemu, kar vidiš na spletu najdete na povezavi https://safe.si/gradiva/gradiva-za-najstnike/zlozenka-spletne-lazi

Na spletni strani https://safe.si/sites/default/files/vzgoja_za_internet_plakat2.pdf pa si lahko pogledate plakat Vzgoja za internet, ki služi kot vodiš za starše z nasveti o varni in odgovorni rabi interneta in mobilnih naprav.

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

Z ANGLEŠČINO NA POT predavateljica se je zelo trudila pri izbiri posameznih vsebin. krasna pri dajanju spodbude. počutiš se, da ji je resnično v veselje, ker se trudiš in napreduješ, čeprav z malimi koraki.

ZAČETNI TEČAJ ITALIJANŠČINE strokoven, sproščen in predvsem potrpežljiv odnos predavateljice in tudi podpora ostalega osebja pri težavah z učenjem na daljavo.. lušno je bilo.

RAČUNALNIŠKI TEČAJ Svojim znancem in prijateljem bi priporočila izobračevanje pri ZLU in Večgeneracijskem centru Zasavje iz preprostega razloga, predavatelji so strokovno usposobljeni in svoje znanje posredujejo na enostaven način, tako da je nam vsem razumljiva razlaga. Pohvalila bi celotno ekipo VGC Zasavje za odlično pripravljen izobraževani program, sprotno prilagajanje predlogom in potrebam udeležencev programa.