Dodatni preventivni ukrepi | Novice

Dodatni preventivni ukrepi Dodatni preventivni ukrepi na  Zasavski ljudski univerzi ob pojavu SARS-CoV-2 (covid) v Sloveniji
 
Na podlagi priporočil NIJZ,  navodil lokalne skupnosti in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti smo zaradi pojava koronavirusa z dnem 11. 3. 2020 sprejeli naslednje dodatne preventivne ukrepe:
 • od četrtka, 12. marca 2020 do konca marca 2020 oz. do preklica odpovedujemo VSE AKTIVNOSTI.
 • V naših prostorih smo na vidna mesta izobesili navodila za preventivne ukrepe, zagotovili smo razkužila, skrbimo za dodatna prezračevanja in čiščenje in razkuševanje miz, kljuk, tipkovnic.


Prosimo vas, da zaradi svojega zdravja in zdravja drugih ljudi DOSLEDNO izvajate naslednje ukrepe:
 • ob vstopu v prostore, kjer poteka dejavnost, si temeljito umijete roke z milom in toplo vodo in razkužite z razkužilom, ki je na voljo,
 • vzdržujete razdaljo najmanj 1,5 m od drugih oseb,
 • dosledno upoštevate higieno kašlja.

Pozivamo vas, da v kolikor ste opazili pri sebi pojave simptomov ali sum na okužbo s SARS-CoV-2 (koronavirus), če niste popolnoma zdravi ali ste bili v stiku z osebo, ki kaže znake nalezljive bolezni ali je prišla iz ogroženih območij, da ne hodite v našo ustanovo in nam to čimprej sporočite na kontaktni mail info@zlu.si.
Tudi mi vas bomo seznanjali z vsemi dodatnimi informacijami, vas obveščali na naši spletni strani www.zlu.si in na Facebooku, za vse nujne zadeve pa smo na voljo na kontaktnem mailu info@zlu.si ali na telefonu 03 56 55 120.

Še naprej vas pozivamo k upoštevanju napotkov Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ): 
 • Roke si skrbno umivamo z milom in vodo, še posebej po kihanju in/ali kašljanju.
 • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke z najmanj 60 % etanola.
 • Preden zakašljamo ali kihnemo, si pokrijemo usta in nos z robčkom ali zakašljamo in kihnemo v zgornji del rokava in ne v svojo dlan.
 • Pazimo, da se z rokami ne dotikamo oči, nosu in ust.
 • Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
 • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
 • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi in poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.
 • Redno čistimo in po potrebi razkužujemo predmete in površine, ki se jih pogosto dotikamo (npr. kljuke, pulti, vse dostopne površine sten in oken, straniščna školjka, pipe umivalnikov ipd.).
 • Odsvetujemo splošno uporabo zaščitnih mask. Zaščitne maske so namenjene zdravstvenim delavcem, ki prihajajo v stik z osebami s sumom na okužbo, ter bolnikom, da zaščitijo druge pred širjenjem bolezni.
 • Prosimo vse, ki so se morda vrnili s teh območij ali bili v tesnem stiku z osebo, ki ima potrjeno okužbo z novim koronavirusom virusom, da ostanejo doma, o tem pa obvestijo svojega zdravnika in ne obiščejo ZLU.

NAČRT ZAGOTAVLJANJA DELOVANJA ZAVODA ZASAVSKA LJUDSKA UNIVERZA, ODZIVANJA IN OBVEŠČANJA V PRIMERU ŠIRJENJA VIRUSNIH OBOLENJ, OKUŽB DIHAL IN DRUGIH PODOBNIH OBOLENJ.

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

DELAVNICA POSLIKAVE STEKLA   Najprej se vam moram zahvaliti za povabilo na delavnico slikanja na steklo, bilo je zanimivo in ustvarjalno, posebno za mene, ki nisem posebno nadarjena za slikanje, gospa Severina je bila navdušena nad mojo kreacijo.

TEČAJ KALIGRAFIJE   Na teh tečajih nas je učila Natalija Resnik Gavez, ki perfektno obvlada kaligrafijo. Na mnogih tečajih smo se učili različnih pisav, kot so gotica, italika, karolinška minuskula in unciala.Odlično in zelo natančno nam je Natalija razložila vsako potezo črk. Do zadnjega kotička polni tečaji so priča, kakšno zanimanje je za kaligrafijo v Zasavju

TEČAJ KITAJŠČINE   Eksotičen tečaj - sem mislila, pa sem dobila prvovrstno učenje in odlično profesorico Aljo Ferme. V kratkem času, ko je ta tečaj potekal, smo dobili vpogled ne samo v kitajski jezik - mandarinščino, ampak tudi v kitajsko kulturo. Mislila sem, da je kitajščina pretežka, da bi se jo dalo naučiti, pa sem videla, da se počasi lahko daleč pride. Seveda po zaslugi Alje, ki nam je odlično razložila snov in dala domačo nalogo.Tudi tu smo postale tečajnice prijateljice, ki se še vedno tu in tam dobimo na kavi.