Učenje na daljavo - priložnost za vse | Novice

Učenje na daljavo - priložnost za vse Učenje na daljavo je nova priložnost za vse. Na ZLU smo krizo prepoznali kot priložnost za razvoj, novo učenja in nove pristope.

Med tem ko so vrata ZLU zaprta, pri nas del vsebin in učnega procesa poteka tudi na daljavo. Taka oblika izobraževanja je nov izziv za vse nas, zato velja povabilo, da ga skupaj izkoristimo za učenje, uporabe novih tehnologij, za sodelovanje in povezovanje.

Kolegi prijazno delijo z nami priročnik za kombinirano učenje na daljavo, ki je nastal v okviru mednarodnega projekta Erasmus+ Quality Blended Learning.
Na strani 133 tega priročnika si lahko preberete več o tem, kaj učenje na daljavo oziroma kombinirano učenje pomeni za vas udeležence.

Kombinirano učenje predstavlja udeležencem tudi novo izkušnjo, in sicer ne samo zaradi spletnih vsebin, temveč zaradi kombinacije učenja v učilnici in spletne izkušnje. Stik teh dveh različnih oblik učenja lahko vodi do novega pogleda na učenje na splošno.
 

Za vas smo zbrali nekaj uporabnih povezav
  • Varni na spletu
https://safe.si/novice/da-ti-ne-bo-dolgcas-ko-si-doma-ostanidoma-nidolgcas

  • Izobraževanje
Brezplačna gradiva za samostojno učenje:
Arnes – različne teme: računalniška pismenost, osebni razvoj, zdravje, okolje, komunikacija, šola za starše …
- https://ucilnice.arnes.si/course/index.php?categoryid=5643
- https://www.zlu.si/svetovanje-in-podpora-ucenju/sredisce-za-samostojno-ucenje-ssu/
- https://portalssu.acs.si/gradiva/javna/nfi
- https://www.zlu.si/svetovanje-in-podpora-ucenju/brezplacna-e-gradiva/
 
Učenje tujih jezikov:
- https://www.zlu.si/svetovanje-in-podpora-ucenju/brezplacno-spletno-ucenje-tujih-jezikov/
- Tečaji in predavanja OPEN UNIVERSITY (brezplačno) – nabor krajših in nekoliko daljših tečajev na različne teme, v angleščini
- https://ucilnice.arnes.si/course/index.php?categoryid=5643
 
E-GRADIVA, narejena v različnih projektih LU
https://www.zlu.si/svetovanje-in-podpora-ucenju/brezplacna-e-gradiva/

  • Kultura
- GLEDALIŠČE IZ DOMAČEGA NASLONJAČA, posnetki nekaterih gledaliških predstav – tako za odrasle kot tudi za mladino in otroke
- SPREHOD PO ŠESTIH ZNAMENITIH ITALIJANSKIH MUZEJIH, virtualni ogled nekaterih najznamenitejših zbirk v znanih muzejih v Italiji
- NEKAJ FILMOV ZA UTEHO IN BOLJŠE POČUTJE, izbor RTV SLO
- KARIKATURA DNEVA, slovenski karikaturisti ustvarjajo po navdihu trenutne situacije
- SLOVENSKI FILMI, brezplačni ogled slovenskih filmov

  • Naravne znamenitosti
- 20 ZANIMIVIH DRUŽINSKIH IZLETOV – odpravite se na virtualni potep po živalskih vrtovih, akvarijih, naravnih znamenitostih … (v angleščini)
AMERIŠKI NACIONALNI PARKI, virtualni ogled najbolj znanih ameriških nacionalnih parkov

  • Razno
BREZPLAČEN DOSTOP DO SLOVENSKIH REVIJ Avtomagazin, Cosmopolitan, Sensa, Elle, Story

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

DELAVNICA POSLIKAVE STEKLA   Najprej se vam moram zahvaliti za povabilo na delavnico slikanja na steklo, bilo je zanimivo in ustvarjalno, posebno za mene, ki nisem posebno nadarjena za slikanje, gospa Severina je bila navdušena nad mojo kreacijo.

TEČAJ KALIGRAFIJE   Na teh tečajih nas je učila Natalija Resnik Gavez, ki perfektno obvlada kaligrafijo. Na mnogih tečajih smo se učili različnih pisav, kot so gotica, italika, karolinška minuskula in unciala.Odlično in zelo natančno nam je Natalija razložila vsako potezo črk. Do zadnjega kotička polni tečaji so priča, kakšno zanimanje je za kaligrafijo v Zasavju

TEČAJ KITAJŠČINE   Eksotičen tečaj - sem mislila, pa sem dobila prvovrstno učenje in odlično profesorico Aljo Ferme. V kratkem času, ko je ta tečaj potekal, smo dobili vpogled ne samo v kitajski jezik - mandarinščino, ampak tudi v kitajsko kulturo. Mislila sem, da je kitajščina pretežka, da bi se jo dalo naučiti, pa sem videla, da se počasi lahko daleč pride. Seveda po zaslugi Alje, ki nam je odlično razložila snov in dala domačo nalogo.Tudi tu smo postale tečajnice prijateljice, ki se še vedno tu in tam dobimo na kavi.