POZITIVNA DISCIPLINA (Jani Prgić) | Novice

POZITIVNA DISCIPLINA (Jani Prgić)

Pozitivna Disciplina je program, ki je zastavljen tako, da z njim učimo otroke in mladostnike odgovornosti, spoštljivosti in vseh življenjskih veščin, ki jih potrebujejo, da bi postali uspešni člani družbe. Program uči otroke in mladostnike socialnih in življenjskih veščin na način, ki je spoštljiv in opogumljajoč tako za otroke kot odrasle, vključujoč starše, učitelje, mladinske delavce in ostale, ki delajo z otroki ter mladostniki.

Zmeraj več raziskav kaže, da so naši možgani že ob rojstvu povezani tako, da potrebujemo občutek pripadnosti z drugimi, in da je manj verjetno, da se bodo otroci, ki čutijo povezanost s svojo skupnostjo, družino in šolo, neprimerno vedli. Da lahko otrok zraste v uspešno odraslo osebo, ki prispeva družbi, se mora naučiti pomembnih socialnih in življenjskih veščin. Pozitivna Disciplina temelji na razumevanju, da je disciplina vseživljenjski trening, da se jo da naučiti in da se z disciplino pravzaprav nenehno učimo.




Osnovna orodja za vzpostavitev pozitivne discipline

  1. Vključujemo otroke v načrtovanje rutin skozi omejene izbire in z omogočanjem priložnosti, da lahko pomagajo.
  2. Obojestransko spoštovanje. Učimo spoštljivost tako, da smo sami spoštljivi.
  3. Identificiramo prepričanje, ki se skriva za vedenjem.
  4. Učinkovito komuniciramo ter kreativno rešujemo probleme.
  5. Uporabljamo disciplino, ki uči, in ni ne avtoritarna ne permisivna.
  6. Osredotočamo se na rešitve namesto kazni.
  7. Namesto praznih pohval uporabljamo opogumljajoče spodbude.
  8. Uporabljamo humor.
  9. Povemo, kar resnično mislite, in nato to izpeljemo s trdnostjo in prijaznostjo hkrati.
  10. Smo potrpežljivi.
  11. Delujemo in ne govorimo.
  12. Sprejmemo in cenimo otrokovo edinstvenost.


Predavatelj: Jani Prgić

KDAJ: ponedeljek, 22. 10. 2018, ob 17.00
KJE: Mladinski center Trbovlje, Ulica 1. junija 18, Trbovlje

Predavanje je brezplačno.

Vljudno vabljeni.

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

Z ANGLEŠČINO NA POT predavateljica se je zelo trudila pri izbiri posameznih vsebin. krasna pri dajanju spodbude. počutiš se, da ji je resnično v veselje, ker se trudiš in napreduješ, čeprav z malimi koraki.

ZAČETNI TEČAJ ITALIJANŠČINE strokoven, sproščen in predvsem potrpežljiv odnos predavateljice in tudi podpora ostalega osebja pri težavah z učenjem na daljavo.. lušno je bilo.

RAČUNALNIŠKI TEČAJ Svojim znancem in prijateljem bi priporočila izobračevanje pri ZLU in Večgeneracijskem centru Zasavje iz preprostega razloga, predavatelji so strokovno usposobljeni in svoje znanje posredujejo na enostaven način, tako da je nam vsem razumljiva razlaga. Pohvalila bi celotno ekipo VGC Zasavje za odlično pripravljen izobraževani program, sprotno prilagajanje predlogom in potrebam udeležencev programa.