Z malim princem skupaj na Facebook | Novice

Z malim princem skupaj na Facebook Uporaba IKT postaja nuja ne samo na službenem področju ampak tudi v vsakdanjem življenju. Medgeneracijsko sodelovanje je stoletja veljalo za nekaj samo po sebi umevnega. Danes je situacija drugačna.

Sodelovanje med generacijami potrebuje spodbude in prenos v širše socialno okolje. Starejše odrasle, ki so IKT pismeni, z udeležbo v programu spodbudimo, da svoje znanje, razmišljanje in odnos do sveta uporabijo pri povezovanju v socialnih omrežjih.

Program omogoča razvijanje digitalne pismenosti (zlasti uporabe spletnih socialnih omrežij) in obenem spodbuja bralne navade udeležencev prek motivov, ki jih obravnava knjiga Mali princ:
smrt, žalost, veselje, nečimrnost,­ ljubezen, resnicoljubnost, vdanost, radovednost, vztrajnost, srčnost, prijateljstvo, in spodbuja bralne navade udeležencev.

Program je primeren tako za starejše kot tudi za otroke in obsega 8 srečanj po 1 uro.


KDAJ:  začetek 1. 3. 2018, ob 14.00 
KJE: OŠ Toneta Okrogarja, Zagorje (računalniška učilnica)

Vljudno vabljeni.

Naroči se na novice!


Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Vtisi in mnenja

DELAVNICA POSLIKAVE STEKLA   Najprej se vam moram zahvaliti za povabilo na delavnico slikanja na steklo, bilo je zanimivo in ustvarjalno, posebno za mene, ki nisem posebno nadarjena za slikanje, gospa Severina je bila navdušena nad mojo kreacijo.

TEČAJ KALIGRAFIJE   Na teh tečajih nas je učila Natalija Resnik Gavez, ki perfektno obvlada kaligrafijo. Na mnogih tečajih smo se učili različnih pisav, kot so gotica, italika, karolinška minuskula in unciala.Odlično in zelo natančno nam je Natalija razložila vsako potezo črk. Do zadnjega kotička polni tečaji so priča, kakšno zanimanje je za kaligrafijo v Zasavju

TEČAJ KITAJŠČINE   Eksotičen tečaj - sem mislila, pa sem dobila prvovrstno učenje in odlično profesorico Aljo Ferme. V kratkem času, ko je ta tečaj potekal, smo dobili vpogled ne samo v kitajski jezik - mandarinščino, ampak tudi v kitajsko kulturo. Mislila sem, da je kitajščina pretežka, da bi se jo dalo naučiti, pa sem videla, da se počasi lahko daleč pride. Seveda po zaslugi Alje, ki nam je odlično razložila snov in dala domačo nalogo.Tudi tu smo postale tečajnice prijateljice, ki se še vedno tu in tam dobimo na kavi.